diumenge, 9 d’octubre del 2011

Revenja panarra

Gran migdia de bèlit el que es va viure ahir en la Plaça Clara Campoamor. A l'encontre de màxima rivalitat entre els equips cortsenc i santsenc es va poder veure la primera victòria dels locals que apunten excel·lents maneres. Però com sempre, l'encontre va començar abans del primer llançament... el dia abans, a les festes de Les Corts; el cantant de At Versaris, Rodrigo Laviña, va pronosticar a d'alt de l'escenari una ampla victòria del Casus Bèlit envers dels Panarres el que va enfurismar el públic cortsenc.

Des de bon matí eren ben visibles al voltant del terreny de joc, pancartes en contra del barri veí. Clara Campoamor es preveia un veritable infern per a la gent de Sants.

Com que es va haver d'esperar fins que tots els jugadors i totes les jugadores arribessin, la nombrosa congregació de caus i esplais que havia acudit a la Festa Major Jove de Les Corts va aprofitar per a apropar-se al joc fent unes quantes canes.

Bon començament del Casus i contundent resposta Panarra

Li va tocar començar a l'equip verd-camuflatge, disposat a demostrar que no l'arronsava l'ambient hostil que es respirava al camp de Les Corts. I efectivament l'equip de Sants, en un plantejament conservador, va aprofitar la distància de la defensa panarra per a sumar importants canes. Tots els jugadors i jugadores que van llançar van aconseguir canes, excepte el debutant Suleiman, que amb un potent llançament no va tenir fortuna i el bèlit va ser escapçat pel panarra Albert. Van destacar Dídac amb 70 canes i Xose Mari amb 60.

Així doncs, 220 canes que insuflaven un necessari optimisme per al Casus Bèlit. Un optimisme que va durar poc. Els dos primers jugadors panarres en puntuar van empatar el marcador. El primer Albert, que va fer unes 100 canes vitals. El segon Roger, que va tornar a enviar el bèlit fora del camp assolint les 120 canes. Comte amb ell. Martí, que aquest cop feia de capità, es va quedar en unes discretes 30 canes i el jugador panarra del Poble Sec, David, va fer unes 95. Els altres dos jugadors (Carles i Aldo) no van puntuar per una cana matada de Chema i una escapçada d'Ariadna. Tot i així, el marcador ja era favorable als locals per un 345 a 220.

Ronda dolenta de llançaments santsencs i sentència del partit

125 canes de diferència semblaven assumibles per al Casus Bèlit, que va començar amb bon peu la seva segona ronda de llançaments amb unes altres 70 canes d'en Dídac. Però només va ser un miratge. Les 55 canes que faltaven per a l'empat es van convertir en 85 per una aposta dolenta que va deixar sense puntuar a Xose Mari i va regalar 30 canes a l'equip cortsenc. Arran d'aquí les coses van anar malament per a l'equip visitant mercè una escapçada i dues canes matades. L'últim llançador, el capità Ângelo, va ser excessivament curós per a evitar l'eliminació va aconseguir 75 canes, malgrat que podia haver sumat unes quantes més en un llançament més arriscat. Així, el Casus Bèlit acabava els seus torns de llançaments quedant-se a 10 canes dels locals.

Als carrers de Les Corts ja es celebrava la victòria envers l'etern rival. Tanmateix, el Casus Bèlit confiava en realitzar una bona defensa i tenir sort amb una aposta dolenta dels Panarres que pogués capgirar el marcador al seu favor. I en aquest aspecte no ho van fer malament: van evitar que els tres primers llançadors panarres sumessin canes, destacant una escapçada d'en Dídac i una altra d'en Chema. Però les il·lusions sansenques van davallar quan va entrar en escena Aran i les seves 120 canes. Ariadna dels Panarres no va aconseguir sumar i Aina va fer unes altres 25. Final del partit, 520-365 i disbauxa cortsenca a les seves festes.

Claus del partit

Més enllà de les 155 canes de diferència en el marcador a favor dels Panarres, les dades revelen una gran igualtat en el joc. Per exemple, en la mitjana de canes per jugador o jugadora, en el que ambdós conjunts arriben a les 40 canes. Sens dubte, la diferència la van marcar els llançaments de Roger, Aram, Albert i David; els dos primers superant la línia de fons i enduent-se 120 canes cadascú.

Arbitrar un partit d'aquestes característiques no és gens fàcil. L'arbitratge a càrrec de Manuel Gonçalves no ha intervingut en el resultat. Tot i així, va estar en tot moment molt discutit, principalment pel Casus en els rebutjos a peu del bèlit. De manera judiciosa, va evitar sancionar a cap jugador o jugadora.

El Casus Bèlit, tot i millorar sensiblement respecte als últims partits, segueix sense retrobar-se amb la victòria. Haurà de reforçar la plantilla de cara al gener per a compensar les baixes freqüents i el transvasament de jugadors i jugadores cap a altres equips. Els Panarres han mostrat ser un equip amb importants llançadors i de ben segur que desprès d'aquesta victòria viuen un moment dolç. Potser el hi cal millorar algun aspecte defensiu. Tanmateix ja han mostrat a les clares que es mereixen un respecte.

Més enllà d'això, la jornada ha valgut per a establir lligams que permetin futures competicions a la regió. També s'ha informat de interessants moviments belitaires a la zona d'Horta, que s'afegeix així a l'Hospitalet en els llocs pròximament representats per canadors i canadores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada