dilluns, 24 d’octubre del 2011

El futur del bèlit barceloní, més a prop

El divendres passat va tenir lloc, al Casal Independentista de Sants - Jaume Compte, una reunió secreta d'enorme importància històrica per al món del bèlit barceloní. Les diverses famílies belitaires van abandonar provisionalment la guerra fratricida que las enfronta per a establir les bases de futures col·laboracions en la difusió d'aquest esport al Barcelonès. Un cop abandonades les canes a la porta per motius de seguretat, els equips allà presents van construir un compromís sobre una sèrie de punts. Segons ha pogut saber Tot Bèlit, a la reunió es va parlar de la necessitat de crear una plataforma conjunta, de recursos materials (canes i bèlits) i d'un possible calendari competitiu. Intuïm que en breu tindrem més informació sobre les conseqüències d'aquesta rellevant trobada.

El bèlit, proper esport de masses


I el bloc del Festival de Jocs del Clot ja te una ampla entrada sobre el bèlit en la qual s'explica com es juga, l'extensió internacional del joc i es vaticina un futur prometedor. Des de Tot Bèlit animem a consultar aquest interessant bloc per a saber més sobre jocs que formen part del nostre patrimoni cultural i, per descomptat, fem una crida a participar en aquesta original jornada el 12 de novembre. Jornada sobre la qual parlarem més extensament en breu.

Possible enfrontament entre el Bèlit Nord i Panarres

Tot apunta a que en breu podrem gaudir de l'únic enfrontament que faltava entre els equips per ara existents al Barcelonès: el Bèlit Nord i Panarres. Els rumors s'han disparat desprès de freqüents intercanvis de declaracions en les xarxes socials i de l'aparició d'imatges en les que apareix l'equip de la Sagrada Família i el Fort Pienc preparant-se a consciència per a un eventual partit.

Recentment Martí, jugador cortsenc, ha reconegut en el seu compte de Twitter l'existència de negociacions per a fixar una data. Tant bon punt se sabés el resultat d'aquesta negociació, Tot Bèlit informarà degudament.

Galícia guanya la seva quarta Copa Cantàbrica

I passem a la informació internacional: la selecció gallega es va imposar a l'asturiana per 24 a 35. En el partit, que es va jugar en la modalitat asturiana dels encastraus, la puntuació s'aconsegueix introduint abans que els rivals el bèlit (liriu en asturià) en un àrea circular al terra. Malgrat que és una modalitat bastant individualista, els equips sumen tant punts com els que aconsegueixen els seus jugadors i les seves jugadores.

Dit això, els jugadors van fer quatre rondes. Astúries va començar malament perdent la primera ronda per 4 a 10. Tot i així, es va refer a la segona, aconseguint imposar-se per 8 a 6. Així, a la mitja part, el resultat era de 12 a 16 a favor dels gallecs, un resultat molt ajustat. Tanmateix, l'equip visitant va frenar la remuntada guanyant les dues rondes restants per 5 a 9 i 7 a 10. Marisa i Vilariño van ser els jugadors destacats guanyant totes les carreres. Així Galícia revalida el títol i, mitjançant alguns dels seus jugadors, expressa el seu desitj d'enfrontar-se als Països Catalans en breu per a intentar una revenja de la derrota que van patir al gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada