dimarts, 4 d’octubre del 2011

El bèlit català: cosa de dos

Vam parlar meravelles del Can Barraca - Los Primos, semifinals del Campionat del Món, referint-nos a ell com un dels millors partits de bèlit de la història. Doncs aquest cap de setmana a la final de Bescanó van reeditar l'espectacle, aquest cop amb victòria del Can Barraca, que revalida el títol assolit l'any passat davant dels Decibèlits. Com sempre, aquest Can Barraca - Los Primos ha tingut de tot. Múltiples escapçades, canes matades, molta tensió... Un partit que semblava guanyat per als Primos quan guanyaven de 50 desprès del segon torn del seu rival però que per excessiva ambició a l'hora de demanar les canes amb vistes d'aconseguir el trofeu de màxim canador per a Francisco Amador, es van trobar amb la remuntada del rival i la seva primera derrota a la història. Aquests dos equips sumen un altre bipartit esportiu que s'afegeix als clàssics Celtic - Rangers, Barça - Madrid o Sant Andreu - Europa. Moltes felicitats als campions!


Algunes sorpreses al campionat

Poca gent apostava pel Mas Llunès al començament de la competició donat que era el seu primer campionat, però l'equip bescanoní va sorprendre amb tres victòries una sola derrota contra Los Primos que ben podia haver acabat amb un altre resultat. Al final, una tercera posició justa per a un bèlit recolzat en els llançaments de J. Àngel i Sebas González.

Crisi al Casus Bèlit



Una altre element que s'ha explicitat desprès del campionat és que la distància belitaire entre el joc del Gironès i el del Barcelonès encara és considerable. Les expectatives que havia generat el Casus Bèlit desprès de dues victòries consecutives es van estavellar contra l'experiència del bèlit septentrional. Més enllà de les baixes significatives amb les que anaven a Bescanó, no van estar gaire encertats en les escapçades (només 8 en 4 partits) ni en la demanda de canes (van perdre més 500 punts per aquesta via). El pro-mig de llançaments a més va ser el més baix (229 per partit), per la qual cosa van aconseguir una merescuda 8ena posició. Tot i així, els dos primers partits (Belitaires i Mas Llunès) van estar prou igualats pel que fa al resultat i al desenvolupament del joc. Contra Los Primos, poc van poder fer més que aguantar el tipus. Per últim, el partit contra el Límit 7 va ser probablement el més igualat de tots. El capità es va quedar a 5 canes de les 75 necessàries per a l'empat. Igualment va demanar 80, donant-las als locals. Cal destacar l'actuació molt activa d'en Chema en la defensa amb les seves 3 escapçades i 2 canes matades; sempre seguit de prop per les Chema's Fan Girls. I a l'aspecte ofensiu, Arnau amb 215 canes i Xavier Vázquez. Aquest últim va donar el salt des de la tanca de la grada dels Casus Parabellum al terreny de joc i va confirmar la seva habilitat en els llançaments baixos i potents.


Més enllà de les valoracions pertinents desprès de la competició, es va fer palès un cert malestar d'algun jugador amb la trajectòria de l'equip. Concretament del capità, que semblava visiblement a disgust, el que ha disparat tot tipus de rumors sobre el seu futur. Sens dubte, aquestes notícies han arribat a l'Eixample, a on el Bèlit Nord ha anunciat una oferta de fitxatge a Ângelo per 11,3€ i una T-10 de metro. L'interessat no ha volgut confirmar ni desmentir la notícia durant la setmana. En declaracions a Tot Bèlit va afirmar que «no és el moment per parlar del meu futur, ara mateix només penso en el proper partit contra els Panarres».

4 dies per al segon gran derbi

Precisament, el segon gran derbi seria una bona oportunitat per a redimir-se dels resultats dolents que va collir a Bescanó. No serà gens fàcil. Al problema de les baixes se l'afegeix un equip local molt motivat per donar-li la volta al partit que jugaren a l'Espanya Industrial i fer llenya de la situació del Casus Bèlit.

Tampoc serà fàcil per als Panarres que tenen algunes baixes i que rebran la pressió dels seus aficionats i les seves aficionades al que és el seu debut en casa dins de la Festa Major.

1 comentari:

  1. Després de parlar molt amb tot l'equip hem decidit oferir al nostre capità perque continuiï amb nosaltres: 13,15€+ 1 T10(per consumir encara)i una Epidor per cada 100 canes al partit contra el Panarres...qui diu que no tenim el nostre "corazoncito!!??

    ResponElimina