dimecres, 19 d’octubre del 2011

Primer títol internacional d'enguany

Qui els havia de dir a la gent gran (i no tant gran) que es para a observar els partits de bèlit o els entrenaments que es fan al Pla de Barcelona, que aquell joc al que jugaven de petits està escampat arreu del món i que fins i tot disposa de seleccions nacionals. És veritat que existeixen limitacions importants a l'hora de fer un campionat mundial: les limitacions materials pròpies d'un esport amateur. Tot i així, hi han competicions de caràcter internacional que estableixen un il·lusionant precedent per a la gran conflagració belitaire que s'haurà de donar més tard o més aviat.

Un d'aquests precedents és la Copa Cantàbrica que disputen Astúries i Galícia cada any aprofitant el seu veïnatge. Van ja per la quarta edició i per ara, les xifres són favorables a la selecció gallega, que ha guanyat en tres ocasions per una de l'asturiana. La cinquena edició se celebrarà el diumenge 23 d'octubre al poliesportiu Piedras Blancas de Castrillón (Astúries).

La Copa es jugarà amb la modalitat asturiana dels encastraus, que pren forma de carrera individual i que consisteix en introduir el liriu (bèlit) en un àrea circular amb el menor nombre de llançaments. Des de Tot Bèlit romandrem atents al desenvolupament i al resultat d'aquest important partit esperant que no trigui el dia en que puguem veure de nou la selecció catalana.


La rivalitat santsenca-panarra arriba al món de la cançó

Si alguna cosa ha fet evident els dos partits celebrats entre els Panarres i el Casus Bèlit és l'existència latent d'una rivalitat entre els barris de Sants i de Les Corts que precisament va esclatar en les Festes Majors. Potser amb la intenció de fer una crida a la concòrdia el grup Els Macarres, composat per membres dels Borinots, ha tret la darrera setmana una cançó d'amor entre un santsenc de socarrell i una "pija" de Les Corts. Més enllà dels estereotips lligats a cada població, la cançó exposa un amor prohibit per la incomprensió social que comporta aquesta rivalitat ancestral. O és casualitat que no es mencioni el bèlit, cosa que hagués fet aquest amor impossible?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada