dimarts, 30 d’agost del 2011

Les millors jugades del derbi

El derbi del passat dissabte que enfrontava al Casus Bèlit de Sants contra els Panarres de Les Corts ha estat, sens dubte, el primer gran esdeveniment de la temporada; i així ho reflecteixen les xifres de visites a aquest bloc. Tant l'entrada en la que s'anunciava el partit, com la de #escalfantelderbi estan entre les més llegides. La crònica del partit és a hores d'ara la més vista vorejant les 200 visites. Malgrat la gran assistència de públic al Parc de l'Espanya Industrial, és ben segur que molts amics i amigues no van poder venir per a gaudir de l'espectacle. És per això que a la present entrada oferirem uns tastets audiovisuals del que és ja per mèrits propis, el clàssic del Barcelonès.

Com ja hem explicat en aquest espai, el partit es va jugar dins i fora del camp. Ans abans del dia i l'hora previstes. L'intercanvi de declaracions pujades de to va ser constant malgrat algunes crides a la calma per part dels jugadors i les jugadores. Moltes d'aquestes declaracions giraven al voltant d'en Martí, ex-jugador de l'equip santsenc ara a les files panarres. Aquest jugador no es va estalviar etzibar la polèmica. Com a mostra, les declaracions al reporter ocasional Xose Mari hores abans del derbi.




I ja arribant al moment del partit, també fora del camp, comencen a arribar les aficions santsenca i cortsenca amb l'intercanvi de càntics propi d'un derbi d'aquestes característiques.







I anant directament a matèria esportiva, els Panarres van començar posant contra les cordes al Casus Bèlit amb llançaments potents com aquest de Roger, qui acabaria enviant el bèlit al llac del parc.



Al final del torn de llançaments va arribar la polèmica. Martí, ex-jugador del Casus Bèlit, llança contra el seu antic equip. Els Casus Pababel·lum Hools li llencen cansalada i l'afició cortsenca respon llançant pa. Martí no s'arronsaria i sumaria 90 canes. Al final de la primera part, els Panarres guanyaven de manera justa per 175 a 235.




Però a la segona part, els encerts defensius del Casus Bèlit van evitar que els Panarres s'allunyessin massa al marcador. Un dels protagonistes d'aquesta defensa va ser Aitor, fitxatge gallec del Casus Bèlit, que va realitzar les 4 escapçades del seu equip; i la participació del qual, va motivar un reportatge especial dels nostres germans i germanes de O Varal titulat "Aitor, dels Palanganas de Vigo a la Bundeslliga, i ara desembarca a la potent lliga dels Països Catalans com a fitxatge estrella del Casus Bèlit de Sants"; a on, a més de parlar del seu joc, destaca les seves qualitats intel·lectuals.





Amb el marcador 175 a 345, el Casus Bèlit estava a 170 canes de la remuntada. Malgrat les vacil·lacions de l'equip, els Casus Parabel·lum Hools ho tenien molt clar.



A nivell de llançaments, el Casus Bèlit ho va fer prou bé al segon torn, mercè a les canes sumades per Miguel i Arnau. Malgrat no aparèixer destacat a la crònica, el jugador castellà del Casus Bèlit, Chema, també va aconseguir unes importants 40 canes que deixaven al seu equip a 35 de la remuntada.



Així, tota la pressió sobre el penúltim llançador. Xose Mari es va arriscar amb llançaments llargs, tant en el primer per a guanyar-se el dret a tirar, com en el primer dels tres intents. La seva arriscada manera de jugar va ser clau per a sentenciar el partit. El públic embogia.






Visiblement per sobre de les 35 canes, a Xose Mari li quedaven dos llançaments que va fer curts i cap al terra fent impossible l'escapçada dels Panarres, que malgrat tot ho van intentar. A l'aposta, el capità de l'equip santsenc demana 70 canes, i el de l'equip cortsenc no les dona. Arran d'aquí es produeixen incidents entre les aficions. Els Casus Parabel·lum Hools envaeixen el terreny de joc i es viuen moments de pànic (el tercer video, via bloc carbassa).








Finalment el partit es reprèn i es mesura l'aposta. Les 70 canes hi eren i el Casus Bèlit suma 140 punts al seu marcador. Abans del llançament del capità santsenc, el resultat és de 450 a 345, favorable als locals.



Ja sense la pressió de puntuar Ângelo, l'últim del torn, assaja llançaments llargs. En Carles dels Panarres escapçarà el seu segon llançament finalitzant el partit amb la victòria santsenca (via bloc carbassa).



Al final, celebració conjunta de jugadors, jugadores i ambdues aficions i desafiament per al 9 d'octubre a Les Corts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada