diumenge, 19 d’agost del 2012

Desafiament total


Ha començat ja la Festa Major de Sants i només queden 5 dies pel gran duel que enfrontarà els conjunts santsenc i cortsenc en el que és conegut com el gran clàssic del bèlit de la comarca del Barcelonès. Marcador ajustat, tensió, polèmiques i un paper molt actiu de les aficions rivals. Potser el millor partit per a engegar la prometedora temporada 2012-2013.

Malgrat l'habitual encreuament de declaracions abans d'aquest tipus d'encontre, en aquesta ocasió sembla que s'ha imposat la llei del silenci als jugadors i jugadores d'ambdós equips. Potser per a no enrarir l'ambient o per a no donar pistes sobre el plantejament de joc que desenvoluparan dissabte. Sigui com sigui, tot i la negativa a oferir declaracions, Tot Bèlit romandrà atent a qualsevol novetat relativa al partit.

Ronda de rei

El Casus Bèlit s'està preparant a consciència per al partit contra els Panarres. Ahir, el public santsenc va poder comprovar el bon estat de forma amb el que arriba el conjunt verd-camuflatge en un entrenament obert a l'Ecspanya Industrial Stadium (o Vapor Nou).


Un dia abans, alguns dels integrants de l'equip es van desplaçar a Castellbisbal per a participar en la "ronda de rei", o versió castell-bisbalenca de les populars bitlles catalanes. No es descarta que el motiu sigui la preparació per al clàssic; més concretament; per a matar les canes rivals, ja que les bitlles d'aquesta localitat del Vallés Occidental es derroquen amb un pal, en lloc de peça de fusta amb forma d'ampolla que es fa servir a la versió més estesa de les bitlles. L'objectiu és fer caure totes les bitlles excepte una degudament senyalitzada (el rei), tasca molt difícil.

L'edició d'aquest any es va desenvolupar entre bromes antimonàrquiques, dins del marc de les festes d'estiu, a on es commemora l'arribada del llum i l'aigua a la vila. Com es pot percebre a l'imatge, va haver un elevat nombre de participants que, juntament amb els curiosos, van atapeir el carrer Major a l'alçada de l'església. 

La igualtat va ser la tònica dominant entre llançadors i llançadores, però la ronda de rei es va fer esperar. Tant, que l'organització temia que no es donés cap, com ja havia passat algun altre any. 

Els Panarres hauran de prendre nota: Ariadna del Casus va mostrar un gran talent matacanes quan va estar a punt de ser la primera dona en fer una "ronda de reina" i proclamar-se vencedora de la competició. Es va quedar a una sola bitlla sobre la que va planejar el bastonet en un últim i emocionant llançament. No va poder ser. El llançador local Jordi Comellas va ser el gran triomfador de la jornada amb una ronda de rei en la primera partida.

Aquesta trobada obre excel·lents perspectives d'un enriquidor intercanvi entre les bitlles i el bèlit. També ens porta a una pregunta: veurem les bitlles de Castellbisbal al "Què t'hi jugues?" del Clot? Des de Tot Bèlit esperem que sí.

El Festival de Jocs al Concurs de Tasca Responsable

I parlant del "Què t'hi jugues?", la iniciativa ha entrat al concurs de Tasca Responsable organitzat per Tasca. Allà es tria un entre quatre projectes mitjançant una votació entre les persones que visitin la pàgina del concurs abans del 6 de setembre (34%) i els membres de la entitat organitzadora (66%).

Més enllà d'això, segueixen els preparatius per al 2n Festival de Jocs, a on esperem retrobar-nos amb les companyes bolitaires d'Anglesola.      
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada