dimecres, 20 de juny del 2012

Caneshnikov es fa amb el Torneig a Vida o Mort












Aires de fi de temporada a Marina, a on tres equips havien de disputar-se el Torneig a Vida o Mort del Fort Pienc... Bé, al final van ser dos perquè el conjunt local, el Bèlit Nord, va decidir fer campana proclamant-se propietari indiscutible de la "rajola de ciment", trofeu atorgat al tercer. El grapat de jugadors locals que van fer acte de presència es van repartir entre els equips santsenc i riberenc, que no arribaven al pont de Marina sobrats d'efectius, precisament. Així, l'assumpte es va determinar a un sol partit en el que Caneshnikov assoleix la "rajola d'or" i Casus Bèlit la "rajola de plata".

Partit fluixet

Desprès d'esperar una estona llarga al començament del partit, aviat es va posar de manifest que els equips no arribaven en el seu millor estat de forma. A les nombroses baixes que hi havia per la jornada, s'ha d'afegir l'estat del terreny de joc, a on no només hi havien múltiples sots, sinó també escombraries, xeringues i pipes de crack. D'alguna manera, resulta lògic que els jugadors i jugadores estiguessin més pendents del terra que del bèlit. Des d'aquí volem fer una crida a la dignificació del bèlit per a que l'administració local habiliti espais salubres per a la pràctica del joc.

Pel Casus Bèlit, únicament va puntuar Ohiana amb 20 canes. Els altres cinc jugadors es van trobar cinc escapçades una, de Jordi, una altra de Mohammed i tres de Miguel. Però el Caneshnikov tampoc va estar gaire més encertat que el seu rival. Només van puntuar Miguel amb 20 i Francesc amb 25, havent escapçades de Xose o d'Albert i Parra, aquests dos, ocasionals jugadors pels de Sants. Així, a la mitja part s'arribava amb el discretíssim resultat de Caneshnikov 45 - Casus Bèlit 20.

Tot quedava a l'aire per a la segona ronda. El Casus Bèlit millorava una mica, tot i que no gaire. Aquest cop van puntuar Sergio amb 35, Parra amb 15 i Xose amb 35. Miguel i Pep Toni van fer sendes escapçades. Lico va matar la cana de Marc. La distància que quedava eren 60 canes, assumibles de no ser pel particular "ritme" que tenia el partit. Francesc començava bé amb 40 canes pels riberencs, però els dos jugadors següents no van aconseguir puntuar. Llavors, el llançador formenterenc Pep Toni va fer tres gran tirs que feien pujar 100 canes al marcador superant als rivals i sentenciant l'encontres. Desprès d'aquest cop de ma, Jordi va afegir unes altres 75. El capità dels riberencs no va poder puntuar per una escapçada de Xose Mari, pel que el resultat es va quedar en el definitiu Caneshnikov 260 - Casus Bèlit 105, un marcador "humil" que fa justícia als mèrits exhibits per ambdós conjunts. A més de l'entrega de les rajoles commemoratives, Caneshnikov, Casus Bèlit i els representants del Bèlit Nord van tenir un gest bonic de record pel vaguista empresonat Andreu tot reclamant la seva immediata llibertat. Reivindicació a la que naturalment ens afegim des de Tot Bèlit.



Trobada Jove del Clot-Camp de l'Arpa

I el bon bèlit es va fer esperar fins a la tarda, dins del marc de la III Trobada Jove del Clot-Camp de l'Arpa i de les mans dels novells jugadors i jugadores clotenques que, malgrat ser el seu primer contacte amb el joc, van fer un paper prou digne. S'hauran de posar les piles els equips del Barcelonès fins ara existents, ja que les noves generacions semblen haver nascut amb una cana a la ma.

Desprès d'una breu explicació, membres del Caneshnikov i del Casus Bèlit es van barrejar amb gent del Clot i del Poble Nou per tal de disputar un partidet. A la finalització tothom va poder gaudir dels concerts de Heyser, Skabòries, Tret al Clatell i Igitaia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada