dimarts, 5 de juny del 2012

Can Barraca nou campió!

Des d'aquest diumenge el bèlit te un nou campió. Es tracta de Can Barraca, etern candidat al títol, que va haver d'esperar a la vuitena edició per aixecar el trofeu que l'acredita com a millor equip de l'any. Classificat per la via directa a la fase de lliga, va haver de patir fins l'últim moment per les seves derrotes davant Desibèlits AEPC i Mosquetes Mortes. Peró un resultat favorable davant Taronges els hi va assegurar el primer lloc a la classificació i per tant eludia la fase eliminatòria. Des de llavors, Can Barraca s'ha imposat amb autoritat als diferents rivals amb els que s'ha creuat.

Una fase final amb sorpreses

El sorteig va voler que els protagonistes de la final de la passada edició s'enfrontessin als quarts. El resultat va ser molt semblant: Los Primos guanyaven 750-510 a Taronges. Els Bons anaven directes a semifinals per incompareixença del contrari. Als altres dos partits, els protagonistes de la present edició mostraven maneres: Can Barraca guanyava 480-170 a Esplai Sant Narcís, i Construccions Cañí es desfeia d'un històric Obélit per 865-425.

Cap sorpresa a la semifinal que aparellava Can Barraca i Els Bons. L'equip grisenc va imposar la seva superioritat amb un 710-200.

En canvi, els vigents campions no van poder continuar lluitant per la defensa del títol perquè es va creuar al seu camí Construccions Cañí. Els enviats especials a Girona parlen d'un partit molt intens i molt igualat en el que qualsevol dels dos podria posar-se a la final. Malgrat partir com a favorits, Los Primos es van quedar a escasses 25 canes de la victòria davant d'un Construccions Cañí que ja s'havia proclamat per dret propi com a equip revelació de la temporada. El resultat ho diu tot: Los Primos 920 - Construccions Cañí 470.

Escac i mat

Tot plegat feia preveure una final d'infart. Però Can Barraca va anar per feina i va deixar clar des d'els primer llançament que volia sentenciar el partit. Al torn de Construccions Cañí, l'equip cardenal havia d'intentar igualar 675 canes. Si l'assumpte era complexe, Miquel Gil i Carri es van ocupar de posar-l'hi les coses encara més difícils amb sendes escapçades espectaculars. A la mitja part, Can Barraca semblava tenir la final encarrilada amb un resultat de 675-225.

Però a la segona part, els encerts defensius de l'equip cardenal van fer pensar als presents que els grisencs podien ensopegar. Can Barraca feien 210 canes més i un total de 885. Malgrat haver una distància significativa (660 canes) tothom estava alerta: Construccions Cañí te a les seves files Julian Vizcaino, el millor canador del campionat, o Juan A. González, el cinquè millor llançador. Tot era possible.

Però si els Cañí tenen un dels millors atacs del Campionat, Can Barraca te també una de les millors defenses. El conjunt grisenc va contenir reeixidament l'impuls ofensiu del seu rival. Les tres escapçades finals van deixar que Construccions Cañí només afegissin 245 canes al marcador. L'última jugada es pot veure aquí.

El resultat final deixava les coses en un Can Barraca 885 - Construccions Cañí 470. Els nous campions van traslladar la festa a la plaça principal de Sant Narcís, a on es van banyar a la font en una imatge que ha donat la volta al món.

Així acaba el 8é Campionat de Sant Narcís, l'edició més nombrosa a nivell d'equips. Queden per al record molts moments de gran bèlit, el bon nivell dels debutants, molts resultats inesperats i la gran remuntada de resultats de Belinqüència, el primer derbi pixapí a Girona o la gran cana matada de Xose Mari per la part barcelonina. Però sobretot queda el gran repte del 9é Campionat del Món per a la temporada vinent. Felicitats a l'organització i molt especialment als campions.


Actualitat internacional

I l'actualitat internacional ens porta un cop més a Galícia i a Eslovènia. En el primer cas, Galícia també ha tancat el seu campionat. No n'hi ha de novetats a nivell d'equips. Bateas segueix dominant la competició proclamant-se un any més campió per equips. A nivell de competició individual, el nou coroceiro nacional és Rubén Otero de Faísca (foto). La campiona femenina és Lu de Corredoiras. Finalment, el campió de varados és Xan Rodiño.

A Eslovènia encara queden jornades. El dissabte es va jugar la tercera, a on es va poder veure com Mimoza domina la classificació demostrant ser l'equip més en forma del campionat.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada