divendres, 30 de març del 2012

Arriba el debut del Barcelonès a Sant Narcís

Aquest cap de setmana debuten al Campionat del Món de Bèlit els dos equips inscrits de la comarca del Barcelonès: el Casus Bèlit de Sants i Belinqüència. Es trobaran una competició boja que a ha tingut de tot: emoció, polèmiques arbitrals, resultats sorprenents, etc. Malgrat aquest element d'incertesa en el desenvolupament del Campionat, encara impera en aquest el bipartidisme Los Primos - Can Barraca.

Efectivament el Grup A, a on estan enquadrats el Casus i Belinqüència, està dominat per Los Primos, que segueixen sense conèixer la derrota en aquesta competició. Fins ara, els resultats de la resta de rivals senyalen cap a un cert equilibri entre tots, el que segur fa un grup molt emocionant.

Des de Tot Bèlit, hem volgut parlar amb els dos capitans dels equips del Barcelonès per a saber com afronten els propers compromisos de lliga.

'No tenim més expectativa que la de participar i acumular experiència', Lico.

Belinqüència serà el primer equip en jugar. Debutarà davant de El Forn, equip que encara no ha recuperat el nivell de joc de fa dos anys i que està tenint problemes per a aconseguir la seva primera victòria en aquest campionat. La resta de rivals aquest cap de setmana seran el Nemberguan, Esplai Sant Narcís i La Família. Però potser, el seu principal rival seran les baixes i el repte, sostenir un plantilla estable durant la competició. Sense dubte, la seva intensa preparació per al campionat serà garantia d'alguna sorpresa.

TOT BÈLIT: L'aparició de Belinqüència ha estat una sorpresa per a tothom. D'on sorgeix aquest equip?
LICO: sorgeix amb la idea d'aglutinar a les diferents persones dels diferents equips de bèlit que no formen part del "Casus Bèlit" i que tenen la voluntat de participar en el campionat de Girona. Es va comentar a diferents persones dels equips com Porca Belitaire, Caneshnikov,Panarres, Bèlit Nord, i d'aquí es on ha sortit Beliqüència com a oportunitat d'ampliar la participació d'equips que els faltava jugadors o que com equip han decidit no participar.
TB: A l'espera del seu debut, el joc de Belinqüència és encara una incògnita. Què cal esperar d'aquest equip? Quin son els seus punts forts?
L: El consens, les ganes de trobada, de participar i de passar-ho bé en germanor. Per nosaltres és molt important que la gent visqui l'ambient, sobretot per aquells participants que aquesta és la seva primera vegada.
TB: En aquest sentit, quins objectius té Belinqüència en aquest campionat? Quin paper espera fer?
L: No tenim més espectatives que les de participar i acumular experiència. No és un equip amb trajectòria pròpia com pot ser el Casus Bèlit . Per tant, ja s'anirà veient com funciona aquesta experiència i quina continuïtat té de cara a la difusió del bèlit per part de les persones que hi participen.
TB: Moltes gràcies, Lico. Per últim, un missatge per als lectors i lectores de Tot Bèlit abans de debutar aquest dissabte.
L: Els hi demanem que si només llegeixen i segueixen l'actualitat belitaire, que s'animin a participar activament. Ens agradaria que tots els equips existents al barcelonès participin l'any que ve en aquest campionat ja que és una oportunitat per conèixer territori i un altre ambient. Tot plegat, fer país jugant.

'Intentarem confirmar les bones sensacions que vam crear al gener', Ângelo.

Per la seva part, el Casus Bèlit de Sants afronta el seu segon Campionat del Món amb el mateix problema de les baixes i amb un equip força renovat. Debutaran el dissabte davant d'uns vells coneguts, els Belitaires, a qui encara no han pogut guanyar. El plat fort vindrà a la tarda, quan s'enfrontin als actuals líders de grup i vigents campions: Los Primos. La jornada per als santsencs conclourà diumenge contra El Forn i Casanova Team. L'equip verd-camuflatge no va entrenar el dijous en solidaritat amb la vaga general. Ho va fer el dimecres a porta tancada. De fet, allò de porta tancada era tant literal, que van haver d'entrenar fora de l'estadi.

TOT BÈLIT: Inexpugnables a l'Ecspanya Industrial i molt vulnerables fora d'ella. Veurem aquest any el Casus del Universal de Sants a Girona?
ÂNGELO: És veritat que s'ens dona bastant millor jugar a casa i que a Girona donem símptomes de desorientació. Intentarem confirmar les bones sensacions que vam crear al gener, tot i ser conscients que la competició de Sant Narcís és molt diferent.
TB: Quines seran les principals armes del Casus en aquesta competició?
Â: L'equip s'ha renovat força obligat per les circumstàncies, ja que molts jugadors nostres han passat a altres equips per tal d'ajudar a la difusió del bèlit. Crec que, arran d'aquí, hem generat un quadre bastant competitiu. Intentarem mantenir-lo durant el campionat, ja que ens afecten les possibles baixes de qui no pugui desplaçar-se tot un cap de setmana a Girona.
TB: En aquest sentit, quins son els objectius del Casus Bèlit? Cal aspirar a alguna cosa més?
Â: No volem fer volar coloms. Allò important és anar partit a partit. No pensem en que passarà al maig o el 5 de juny. Pensem en el partit d'aquest dissabte a les 12:00. Tenint en compte que la plaça per a la fase eliminatòria no està assegurada, serà tot un èxit arribar fins allà. Tot el que vingui més enllà d'això estarà molt per sobre de qualsevol predicció. Allò important és intentar jugar bé i gaudir de la competició. La competició ja ens situarà en el lloc que ens pertoqui.
TB: Moltes gràcies, Ângelo. Per últim, alguns missatge per als seguidors i seguidores de Tot Bèlit?
Â: Doncs que s'animin a practicar aquest esport, que és força divertit. I si corren per Girona, que s'apropin a Sant Narcís, que podran gaudir de bon bèlit en un ambient immillorable.

1 comentari:

  1. Impressionant crònica prèvia... volem fitxar vostre redactor pel web www.vadebelit.com. Tenim un "Cronista" que només diu bajanades.

    ResponElimina