dilluns, 6 de febrer del 2012

El bèlit agafa el funicular i mira cap al Gironès

Quan un grapat de joves romàntics vam iniciar, ara ja fa un any, la recuperació d'aquesta expressió lúdica-esportiva de la cultura popular, poc que ens imaginàvem que arribaríem a tenir tant de ressò mediàtic i que estaríem parlant, en tant poc temps, de l'actualitat de cinc equips de la comarca del Barcelonès. Tampoc no ens imaginàvem que sorgirien iniciatives belitaires alienes a la nostra estructura organitzativa semi-clandestina. Però aquest és el cas del taller que hi ha programat al vallvidrerenc Centre Cívic Vázquez Montalbán, el dijous 9 de febrer a les 17:00. Aquest taller es realitza dins del mes de la cultura popular on, més enllà del bèlit, també se li prestarà atenció a les bitlles catalanes.

Malgrat que aquesta emergència del bèlit de la serra ha aixecat polseguera a les xarxes socials davant la possibilitat que l'experiència cristal·litzi en el primer equip del districte de Sarrià - Sant Gervasi, des de Tot Bèlit volem animar a la gent del Collserola no només a practicar aquesta atractiva alternativa de lleure, sinó a esgrimir-la com a eina d'expressió de la forta identitat vallvidrerenca. Estem segurs que, en breu, quan cridem "Bèlit!", les muntanyes de la serra de Collserola ens tornaran un eco que dirà "Va!".

Ja ha arribat el 8è Campionat del Món de Bèlit

Tothom es feia la pregunta: quan començarà la nova edició del mundial de Girona? La resposta ha arribat recentment de la mà dels germans septentrionals del Va de Bèlit. La inscripció, aquest cop via on-line, romandrà oberta fins al 25 d'aquest mes. Encara no sabem res del calendari que els capitans i les capitanes concertaran el 2 de març. L'única data que se sap del cert és la de la fase final, que tindrà lloc el 3 de juny, al marc de la Festa Major de Sant Narcís.

Fins que no es tanquin les inscripcions, tampoc no sabem res dels participants. Suposem que Los Primos defensaran el seu títol. Intuïm que ferms candidats com Taronges, Can Barraca, Desibèlits o Minibons també hi seran presents. Però per ara, tot són conjectures.

De la mateixa manera que desconeixem a hores d'ara si hi haurà algun participant del Barcelonès. L'any passat, el Casus Bèlit de Sants s'hi va inscriure quan era l'únic equip de la comarca. Ara, amb l'existència d'altres formacions, tot és una incògnita. Suposem que dependrà finalment de les possibilitats de desplaçament dels equips. En qualsevol cas, Tot Bèlit informarà del desenvolupament de la competició i prestarà una especial atenció a la participació barcelonina si aquesta es verifiqués finalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada