diumenge, 27 de novembre del 2011

El Bèlit Nord es fa gran al Clara Campoamor

Després de la victòria de l'equip cortsenc a davant del Casus Bèlit el 8 d'octubre, els Panarres es perfilaven com a favorits per al partit que avui jugaven contra el Bèlit Nord. Però els de l'Eixample han plantejat un partit seriós i han desafiat el bipartidisme belitaire que regnava fins ara.

Ha estat un encontre amb poques canes sumades en gran part per les importants intervencions defensives d'ambdós equips. Sis escapçades (2 per als de Les Corts, 4 per als de l'Eixample Nord) i sis canes matades (3 per a cada conjunt), són responsables d'un resultat discret, malgrat l'existència de bons llançadors i llançadores a una i altra banda. Però anem al resum:

Mal començament eixamplí i discret marcador cortsenc

Es preveia la tragèdia per a la gent de la Sagrada Família i el Fort Pienc quan els seus primers tres primers llançadors no han puntuat per una escapçada d'Andreu, una cana matada de Carles i una mala fortuna a l'hora del llançament. El cinquè jugador, Albert, malgrat haver fer molts metres en dos llançaments, s'ha arriscat per a veure com el seu tir era escapçat per Roger. Xavi Monge "l'alcalde" i el capità Gabri, han salvat el primer torn amb 50 i 55 canes respectivament, deixant el marcador en un provisional 105 que posava les coses de cara per als locals.

El torn de l'equip cortsenc ha estat més efectiu, tot i que s'han conformat amb sumar poques canes. La Ingrid i el capità Joan han estat els dos únic jugadors eliminats mitjançant canes matades per Albert i Gabri. Andreu ha estat el més incisiu amb 50 canes, Ari ha sumat 25 i Carles ha assolit 35 canes en una jugada polèmica molt protestada pel Bèlit Nord, ja que ha evitat el tercer llançament amb 3 mistos. Finalment, en Roger ha sumat 5 canes més deixant el resultat en 115 a 105, favorable als Panarres, en un encontre que es preveia doncs més igualat del que feia preveure el començament eixamplí.

Millora en el segon torn del Bèlit Nord

Al segon torn de llançaments per a l'equip de l'Eixample Nord s'ha pogut detectar una millora significativa. Tot i que a l'inici, la cana matada a Marc no donava bons auguris. Georgina ha fet 10 canes que s'han transmutat en 20 al no donar-les el capità cortsenc i ser-hi. Amb aquestes, els de l'Eixample es posaven per davant amb un discret 115 a 125. Però sens dubte, un dels noms del partit ha estat en Seo, jugador d'origen gallega, que ha sorprès a tothom amb uns potents llançaments que li han valgut 80 canes al Bèlit Nord.

Desprès que Eulàlia sumés cinc canes més, ha aparegut un altre dels noms del partit. Pep Toni ha assolit 70 canes amb potents llançaments que començaven a fer bretxa al marcador. Finalment, "l'alcalde Monge" ha vist la seva cana matada aquest cop, deixant el resultat en un provisori 115 a 280, 165 canes per a la remuntada panarra. Resultat a priori assumible considerant que jugadors com Roger, Carles o Andreu superen habitualment a les 100 canes.

Desastrós segon torn per als interessos cortsencs

Però avui no era el dia per als Panarres. Desprès de defensar amb 7 per la baixa d'Ingrid, Martí ha estat eliminat en el primer llançament. Andreu retallava distàncies amb unes 60 importants canes per al seu equip. Arran d'aquí, tot ha anat costa avall per als locals. Ari i Carles han estat eliminats. La gran esperança panarra era Roger, jugador fonamental en la victòria dels Panarres contra els de Sants. De fet, el seu llançament ha estat la jugada del partit. El seu tir, amb una extraordinària potència, ha estat escapçat de manera no menys extraordinària per Parra. Els jugadors i jugadores de l'Eixample s'han abraçat al seu company conscients que aquesta escapçada ben podria valer una victòria.










Així, tota la pressió queia sobre el capità dels Panarres Joan, qui tenia el difícil encàrrec de fer tot sol unes 105 canes per a aconseguir, com a mínim, igualar el partit. No ha estat possible. Per a guanyar-se el dret a tirar, ha fet un llançament curt, que ha deixat fàcil la cana per a Pep Toni. El jugador del Bèlit Nord no ha tingut pietat dels locals i ha matat la cana certificant la primera victòria en la seva història per a l'equip de l'Eixample.

Al final, el marcador de 175 a 280 reflecteix la igualtat que s'ha donat durant tot l'encontre. Els del Bèlit Nord han celebrat efusivament la victòria juntament amb els hooligans de la Família Pienc i també amb els Panarres, als qui el bèlit oferirà noves oportunitat de refer-se d'aquest resultat.


Les claus del partit


El resultat d'avui posa en evidència la gran igualtat que regna entre els equips del Barcelonès. El promig de canes per jugador o jugadora s'ha mantingut en uns nivell relativament semblants, sent al final les eliminacions per canes matades o per escapçades les que han inclinat la balança.

S'han de destacar dos fets: avui, els grans llançadors cortsencs no han tingut el seu dia. Un altra qüestió a destacar és l'actuació per la part eixamplina de Seo (80 canes i una escapçada) i de Pep Toni (70 canes i una de matada). Han estat determinants per a guanyar el segon torn. També cal destacar la gran escapçada de Parra a Roger, que ha deixat a tot i totes les presents amb la boca oberta.

L'arbitre no ha intervingut massa en el resultat tot i que, com ho havia anunciat, ha volgut atallar tot conat de desordre des del començament: la targeta groga a Albert ha estat una mica rigorosa i molt protestada pel conjunt de l'Eixample Nord. Més enllà d'això, no ha tingut gaires problemes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada