dilluns, 14 de novembre del 2011

Cap de setmana belitaire

Molt intensa va ser la jornada de dissabte, en la que els i les belitaires del Barcelonès es van dividir per anar al Clot i a Sant Vicenç dels Horts. En la primera convocatòria, Tot Bèlit va organitzar un taller al matí, dins del marc del Festival de Jocs Populars i Tradicionals "Que t'hi jugues?", que va comptar amb una vintena de participants. Allà va tenir lloc l'agermanament entre els i les belitaires del Barcelonès i la bolitaires d'Anglesola, una aliança que donara per parlar en el futur.

Per altra banda, Tot Bèlit va disposar d'una taula a la fira d'entitats amb dossiers sobre la seva activitat, canes i bèlits del món i les xapes dels escuts oficials dels equips de la comarca. Fins allà es va desplaçar un equip de BTV per a entrevistar la presidenta de Tot Bèlit. En breu podrem gaudir de les seves interessants declaracions.


Mentrestant, a Sant Vicenç...

Un altre grup belitaire es va desplaçar fins al Baix Llobregat per a participar en la jornada gallega del magosto.
Al igual que en el Clot, a les 12:00 va començar un taller de bèlit i de bilharda, a on es van veure veritables talents galaics.


Desprès d'uns intensos partits, els jugadors i les jugadores van anar fins al lloc de la festa, que es va estendre durant tot el dia.

Segons La Vanguardia, el bòlit està extingit

Hem rebut amb certa sorpresa l'aparició d'un article aquest dilluns al diari La Vanguardia titulat "Un 'bòlit' no es un bólido" signat per Magí Camps. En aquest escrit, l'autor parla de la confusió entre bòlit i bòlid, centrant-se en l'expressió "anar de bòlit". El senyor Camps identifica bé l'origen de l'expressió, senyalant el nostre joc. Amb tot, els canadors i canadores de ben segur s'han sorprès de saber que, segons el senyor Camps, el bòlit va desaparèixer. Curiós, perquè els morts que matà gaudeixen de bona salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada