dimecres, 14 de setembre del 2011

El bèlit del Barcelonès envaeix internet

Es multipliquen a la xarxa els llocs dedicats al bèlit barceloní com a reflex de la creixent atenció que rep aquest esport i de la creació de nous equips. Un dels equips més prolífics en la seva presència a internet és el recent nascut Bèlit Nord. Malgrat haver de mesurar encara les seves forces belitaires amb algun altre conjunt, el debut d'aquest equip ha generat una gran expectació per l'esforç que els i les de l'Eixample Nord estan fent per a dotar-se d'una identitat digital. A més d'un bloc, pots seguir la trajectòria d'aquest club al twitter (@BelitNord).

L'altre equip amb una especial atenció a la xarxa és el Casus Bèlit de Sants, que pots seguir al Twitter (@casusbelit) i a la seva pàgina del Facebook.

Però si el bèlit gironí aporta la qualitat i ha acomplert la valuosa funció de mantenir viu el joc; el bèlit del Barcelonès ha afegit l'espectacle, principalment el que es dona fora del camp. Així, ha incorporat a l'esport el fenomen hooligan, fins ara reservat a esports consolidats i de massa. Un d'aquests grups són els Casus Parabellum Hools, que s'han caracteritzat per una defensa aferrissada del color verd-camuflatge de l'equip santsenc. Ara també els pots seguir al Twitter (@casusparabellum). Un altre grup, aquest cas extremista del Bèlit Nord, són els BELICS, també coneguts i conegudes com la Família Pienc. Tot i que, per ara, només tenim referències de l'última entrada del bloc de l'Eixample Nord.


Cartell de la convocatòria a l'Hospitalet

Com ja hem anunciat en aquest espai, falten tres dies per a la reunió al Casino del Centre que té com a objecte la creació del primer equip de bèlit o deli de l'Hospitalet de Llobregat. Els i les convocants han editat un cartell per a anunciar el gran esdeveniment. Des d'aquí seguim amb molta atenció el desenvolupament d'aquest procés constitutiu.


Per altra banda, el bloc "L'Hospitalet de Llobregat: imatges retrospectives d'una ciutat", que hem citat aquí en una ocasió amb motiu d'una entrada sobre el deli, ve de publicar un post arran de la convocatòria de la reunió constituint; a on profunditza en les arrels d'aquest joc al marge esquerre del riu Llobregat. Molt recomanable.

S'endarrereix el segon gran derbi

Panarres i Casus Bèlit acabaran amb els nervis de l'afició belitaire: una notícia d'última hora confirma que el partit de revenja que s'havia previst per al 9 d'octubre, finalment serà fora del marc de les festes de Les Corts el dia 15 d'aquell mes. No han transcendit els motius d'aquest endarreriment encara que s'especula amb diverses hipòtesis. Una parla de que la data coincideix amb la diada nacional del País Valencià. Altres senyalen motius de seguretat davant la més que probable assistència de nombrosos membres del Casus Parabellum Hools. En qualsevol cas, oferirem més detalls de la convocatòria tant bon punt es produeixi alguna novetat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada