dimecres, 27 de juliol del 2011

A Gentalha Patriótica venç un Casus Bèlit ple de baixes


(Tan bon punt solucionem certs problemes tècnics, acompanyarem aquesta crònica de les imatges que va produir aquest esdeveniment)

Una multitud de palanadors van desafiar la prohibició que pesava sobre l'acte convocat per Causa Galiza, donant-li un bon cop de cana al conservadorisme municipal. Al voltant de les 18:00, al nou emplaçament del Burgo das Naçons, campus nord de la centenària universitat compostelana, es van arreplegar un dels grups més nombrosos de jogadors de bilharda que recorden a la LNB, tal i com narra la crònica de O Varal. Es van dividir en dos grups, A i B, els millors i les millors dels quals s'enfrontarien en una segona fase, ja amb la zoca de l'obert en joc. Cal destacar que al grup A es van classificar Ariadna i Ângelo, jugadors del Casus Bèlit. Al grup B es va classificar el canterà Xavier, que va ser un dels jugadors destacats de la jornada. Amb tot, cap dels 3 va participar a una tercera fase de desempat en la que es va imposar Pinto del Faísca sobre Carmen de les Troitas Bravas i Joam del Madia Leva.

Clarificat el torneig de bilharda, es va conformar A Gentalha Patriótica, conjunt gallec de bèlit composat pels millors palanadors de bilharda d'aquella jornada. A davant de l'equip gallec tenien un Casus Bèlit de Sants amb baixes importants i amb només sis jugadors. El camp era de ciment, per la qual cosa no hi van haver grans estirades i, a moments, el joc es va transmutar en un partit de futbol amb el bèlit, que sense la fricció de l'herba i amb la duresa del terra anava d'un costat a l'altre entre rebutjos i contra-rebutjos. Va començar llançant la Gentalha, tot comprovant que l'esquema defensiu del Casus no donaria facilitats. Xose Mari va fer una escapçada espectacular a Pinto; Lico i Anna van matar les canes de Mari i Ana; Carmen no va sumar punts degut als encertats rebutjos dels verd-camuflatge. Al final, 200 canes assolides per Rubén i Regueiro pels gallecs. L'equip santsenc va descobrir en el seu torn de llançaments, que la Gentalha tampoc no ho posaria facil. Tres escapçades i una cana matada van fer que només sumessin canes Anna (30) i el canterà Xavier (100). Així, amb 200 a 130 s'arribava al segon torn d'ambdós esquips amb el mateix guió. Calcho amb 65, Luis amb 100 i Sak amb 30 van deixar el marcador de la Gentalha a 395. Una escapçada i dues canes matades per Lico i Ângelo van impedir que els gallecs sumessin més canes. Els santsencs havien d'assolir 265 punts per guanyar, cosa que semblava bastant possible després de les 105 canes sumades per en Xavier. El gironí, que va ser el canador del partit (205), busca equip per a la propera temporada a Ourense, segur que les diferents franquícies de la LNB se'l rifen. Així, reduïda a 160 canes la distància entre ambdós equips i a falta de 5 canadors santsencs, la tensió s'apoderava del partit. Però a la Gentalha no li va tremolar el pols a l'hora de matar una cana i realitzar 3 escapçades. L'última feta per Marta a Ariadna en una jugada dramàtica, ja que la gironina s'apropava a les 100 canes en dos llançaments molt disputats amb rebuig amb cana inclós. D'aquesta manera, arribava el torn d'Ângelo sense novetats al marcador. El capità dels santsencs ho va intentar amb alguna polèmica sobre si li van matar o no la cana, però només va poder arribar a les 50 canes. Al final A Gentalha Patriótica 395 - Casus Bèlit de Sants 285, tot i que el resultat és el de menys.

Els gallecs van fer entrega d'una ampolla d'Escumoso Bieiteiro a tots dos equips, que van acabar regats per aquest deliciós xampany destinat a equilibrar la balança comercial de Galícia, incrementar el seu PIB i portar aquell país cap a la independència econòmica. En els afectuosos acomiadaments, tothom tenia en ment una futura visita de la Gentalha a Barcelona. Potser per l'11 de setembre?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada