dimecres, 22 de juny del 2011

El Casus Bèlit vol jugar a Bescanó

Desprès de la seva primera participació en el Campionat del Món a Sant Narcís, donada la càlida acollida que va rebre dels aficionats i aficionades santsenques del Casal Independentista Jaume Compte, i vist el ressò mediàtic internacional d'aquesta participació; el Casus Bèlit de Sants ha comunicat als organitzadors la seva voluntat de participar el el proper Campionat Europeu de Bescanó, els participants i les dates del qual, encara estan per confirmar. La intenció és oferir a l'afició un espectacle de bon bèlit i potser unes victòries més que les assolides fins al moment. Des de Tot Bèlit, informarem de les novetats d'aquesta decisió tant bon punt es produeixin.



El Campionat d'Astúries de liriu molt igualat


Si fa uns dies parlàvem de Galícia i la bilharda, aquesta ocasió cal desplaçar-se a la veïna Astúries, a on el Camaretá de Liriu de Noreña encapçala la classificació des de fa algunes jornades amb 19 punts, seguit de molt a prop per l'Espor d'Asturies xixonenc (18 punts) i el Quirinal Liriu Sport de Castrillón (17 punts). Segons el Conceyu Nacional de Liriu (CNL), tot sembla que s'hagi de resoldre a la darrera jornada.


En la classificació individual domina provisionalment Sergio d'Espora amb 37 punts, seguit per Javi d'Asturliriu amb 31.

Tip-cat i Jachigi

Si us fixeu en el nostre apartat d'enllaços internacionals, s'han afegit noves entrades conforme anem descobrint noves varietats del joc en altres latituds del planeta. És el cas del tip-cat, que es juga a les Illes Britàniques i als Estats Units. Aquest joc, molt popular fa temps entre la working-class d'allà, també es conegut com a piggy en determinades zones d'Anglaterra. Aqui teniu un retall de diari de Lancashire de 1974.


I d'Anglaterra, fins al cor de l'eix del mal. A Corea, el joc es diu jachigi (자치기) i és molt popular entre la canalla.

Vista l'extensió d'aquest joc, es deriva una pregunta ineludible: per quan uns mundials?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada