dilluns, 20 de juny del 2011

La llavor vilafranquina i Gilli Danda One Minute Film

Tal i com vam anunciar, el dia 13 de juny, un destacament belitaire del Barcelonès es va desplaçar a Vilafranca del Penedès en missió especial per tal de difondre la festa esportiva del bèlit. No va caldre ensenyar res: com si haguessin jugat tota la vida, els penedesencs i les penedesenques van aixecar sense dificultat el bèlit i amb la mateixa facilitat el van enviar als límits del parc del Poble Nou, lloc de la capital de l'Alt Penedès escollit finalment per a la trobada. Ni les sorolloses anades i tornades del TGV callaven els cops de cana de la gent de Vilafranca, el llançaments dels quals res no tenien a envejar als dels experimentats pixapins.


La gran pregunta doncs s'imposa: estarà germinant un potent equip vilafranquí disposat a desafiar l'hegemonia belitaire septentrional? Haurem d'esperar a un gran esdeveniment a terres barcelonines que s'està gestant i del que informarem degudament quan sigui oportú. En tot cas, Vilafranca no només té grans llançadors i llançadores, ans disposen de cantera.


Gilli Danda One Minute Film

I des de la Índia arriba una petita producció audiovisual relacionada amb el joc germà del bèlit al subcontinent índic: el gilli danda.



Aquest curtmetratge, produït per Leena i dirigit per Vinot, reivindica aquest joc tradicional envers l'oci contemporani individualista i alienant. Tot i així, ni que sigui pels dies plujosos, des de Tot Bèlit esperem que la Wii desenvolupi un simulador en condicions com el que gaudeixen altres esports.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada