dissabte, 23 d’abril del 2011

Bèlit per Sant Jordi

El dijous passat es va avançar el Sant Jordi a Les Corts en una jornada dedicada a la llengua i a la cultura popular dels Països Catalans, gràcies a l'Assemblea de Joves d’aquest barri del Barcelonès. Finalment, l'amenaça de pluja es va quedar senzillament en això, en amenaça; i els actes van tenir lloc segons estaven previstos en cartell. Originals elaboracions de truites per al concurs i inoblidable actuació de Lo Corcoll Vell van fer les delícies de cortsencs, cortsenques i demés persones que es van apropar per a gaudir de la programació.

Com vam anunciar aquesta mateixa setmana, la jornada també preveia un taller de bèlit per a mostrar les normes bàsiques d’aquest joc i permetre una primera presa de contacte amb el mateix. Fins allà es van desplaçar alguns jugadors i algunes jugadores del Casus Bèlit de Sants a primera hora de la tarda carregant amb els estris necessaris per a l’esdeveniment.

Desprès dels lògics començaments dubitatius, el jovent de Les Corts va mostrar una bona destresa en els llançaments, matant canes i en les escapçades.

El taller va esdevenir un acte intergeneracional en el que els més petits s’iniciaven en el bèlit, alguns veïns i veïnes s’interessaven pel funcionament del joc, i d’altres s’apropaven per a comentar que el recordaven emocionats de la seva infantesa.

No va faltar algun amic oriünd del sud d’Àsia mostrant els seus dots en els llançaments adquirits mitjançant el gulli-danda. Ans vam haver de rescatar algun bèlit del riu de la Plaça malgrat la distància des de la base.

En definitiva, va ser una gratificant experiència que ens porta directament a la pregunta: estarà germinant la llavor d’un combinat cortsenc de bèlit? El temps dirà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada