dilluns, 21 de maig del 2012

La comarca es queda sense representació al Campionat

Al començament d'aquest mes, el Casus Bèlit de Sants abandonava la competició al ser insuficients els quatre punts, assolits envers El Forn i Belinqüència, per a la classificació per a la fase eliminatòria. En aquesta fase eliminatòria, ha arribat el torn de Belinqüència, que no ha pogut superar el difícil compromís que tenia amb Construccions Cañí. Tot i així, els del Barcelonès no li han posat gens fàcil la classificació a quarts a l'equip de Mas Llunès, amb la dificultat afegida de jugar amb una persona menys per culpa de les baixes; sobretot al primer partit, que perfectament podia haver acabat amb una victòria belinqüent.

Una aposta dona opcions en un partit que perden per la mínima

El primer encontre tenia dues novetats importants a respecte dels partits anteriors. La primera és l'aplicació d'un espai de seguretat per als llançadors i llançadores perfectament del·limitat al voltant de la base. Una mesura que no esta gens malament a judici d'aquest blog, tenint en compte les situacions de risc que sovint es donen per no respectar una distància adient del jugador o jugadora que ha d'efectuar els llançaments.

La segona, va ser l'obligatorietat de fer servir el bèlit oficial segons les mesures establertes en l'actual normativa del Campionat i sobre el que ja vam expressar algunes objeccions, donada la dificultat per a enlairar-l'ho i la perillositat de les escapçades. Alguns jugadors d'ambdós equips van mostrar dificultats serioses per a adaptar-se al nou bèlit.

El primer torn de llançaments de Belinqüència va ser relativament modest. Tres jugadors no van puntuar en part gràcies a una escapçada de José Bermúdez i una cana matada de Juán A. González. Albert va aconseguir 80 canes i Miguel 35. El llançament d'Asad va ser fonamental, ja que les seves 115 canes no van ser donades. Lico va guanyar l'aposta doblant la puntuació i aconseguint un bon marcador. Pel que fa al torn de Construccions Cañí, els seus llançadors van obtenir un millor pro-mig tot i començar amb una important escapçada de Francesc. La resta de jugadors van puntuar destacant Miquel i Fidel amb 80 canes, una de les quals van ser doblades a l'aposta. El resultat a la mitja part mostrava una igualtat total lleugerament favorable a l'equip de Mas Llunès: 345-350.

Potser impulsats pel bon resultat, el segon torn de Belinqüència va ser contundent. Només un jugador es va quedar sense puntuar. De la resta, destacar les 145 canes d'Albert, les 110 de Naqash o les 140 d'Asad, llançador del partit. Al final 405 canes que, afegides a les 345 del primer torn, feien un total prometedor de 750. Però Construccions Cañí no va tirar la tovallola. Julian Vízcaino reduïa la distància de 400 a 255 canes, fent possible la remuntada. Els dos llançaments posteriors assolien 30 i 80. Paco Muñoz feia 100 canes i la distància era només de 45 a falta de dos llançadors. Miquel Paradas fa unes modestes 15 canes i deixa la situació bastant fàcil per a González, que un cop superada la distància de les 30 canes necessàries per a igualar, no arrisca i envia el bèlit fora fent 80. Així Construccions Cañí s'imposa per unes mínimes 50 canes deixant el resultat final en 750-800.

The dream is over

Belinqüència havia de guanyar el segon partit per a forçar un tercer de desempat. La derrota en aquest significava la seva eliminació de la competició i la classificació de Construccions Cañí per a quarts de final. Però el seu primer torn de llançaments no va estar gaire afortunat. Un cop més, seran tres els llançadors que puntuïn, però en aquesta ocasió cap d'ells supera les 100 canes. Qui més s'aproxima és Asad amb 95. Construccions Cañí segueix funcionant mínimament a nivell defensiu amb una escapçada i una cana matada. El torn dels bescanonins manté el pro-mig habitual més enllà d'una altra escapçada de Miguel, destacant José Eiros amb 100 canes. A la mitja part el resultat mostrava una important escletxa en el marcador desfavorable a Belinqüència: 135-300.  

El supervivent del Barcelonès va intentar compensar el resultat al segon torn. I més enllà d'una escapçada de Vizcaino i una cana matada de Paco Segura, les puntuacions assolides van estar força bé, destacant Francesc amb unes importantíssimes 125 canes. Però, la diferència del primer torn es va revelar com definitiva. Malgrat l'escapçada de Lico i la no puntuació d'un altre llançador, Muñoz va fer 30, Paco González i Miquel Pradas 75, Paco Segura 70 i encara van afegir 75 canes extres d'una aposta. El resultat final va ser Belinqüència 455 - Construccions Cañí 625. No caldria un tercer partit: Construccions Cañí passa a la següent fase i Belinqüència cau eliminat.

Les claus de l'eliminatòria

Com als últims partits de la lligueta, Belinqüència ha tingut dificultats per a fer puntuar tots els seus llançadors. No obstant això, els que sí ho han fet, han sumat un nombre de canes significatives, destacant en aquest aspecte Asad.

A Construccions Cañí l'ha servit un pro-mig sensiblement millor que el del seu rival per a imposar-se en ambdós partits. Defensivament ha estat lleugerament més eficaç, tot i que s'ha de senyalar que Belinqüència va disputar l'eliminatòria amb una jugadora menys per les nombroses baixes, el que suposa una situació desfavorable per a les escapçades.

En definitiva, classificació justa de Construccions Cañí. Però molt bona participació de Belinqüència, que ha anat de menys a més en aquest 8é Campionat del Món. La justificada satisfacció pel seu paper en la competició malgrat els últims resultats es va fer palesa quan els jugadors de l'equip van mantejar al capità. Ara, el bèlit barceloní haurà d'afrontar el seu futur centrat en la difusió del joc a la comarca.      
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada