dilluns, 23 de gener del 2012

Aniversari del Casus i Torneig Universal de Sants i Rodalia

Ho veníem anunciant des de fa temps, i finalment ha arribat la data: el 28 de gener fa un any de la creació del Casus Bèlit de Sants, i l'equip verd camuflatge ho vol celebrar amb tothom duent a terme una complerta jornada que començarà a les 10:00 del matí del dissabte 28 i acabarà a les 2:00 de la nit.

La jornada constarà de la celebració del 1r Torneig Universal de Sants i Rodalia, que enfrontarà a tres equips de la comarca i un de Girona. A les 10:00, a l'Ecspanya Industrial Stadium tindrà lloc la primera semifinal i a les 11:30 la segona. Posteriorment, sobre les 13:00, els equips que hagin perdut disputaran el 3r i 4rt lloc. A les 14:30 es realitzarà una pausa per a gaudir del Dinar Popular al Casal Independentista de Sants Jaume Compte (C/Muntadas, 24, baixos) pel mòdic preu d'11€. A les 16:30, abans que no es faci fosc, es disputarà la gran final que haurà de decidir el campió.

La jornada no acaba aquí, ja que desprès de l'entrega de premis, obrirà el Centre Social Autogestionat Can Vies (C/Jocs Florals, 40-42) per a engegar la Gresca Belitaire amenitzada pels PD Belitaire i PD Fumantxú i amb moltes altres sorpreses. I ara, sense més dilació, passem a repassar els equips que han confirmat la seva assistència al torneig.

Casus Bèlit de Sants

L'equip local afronta el campionat amb optimisme un cop que semblen superades les seves tradicionals dificultats per a consolidar una plantilla estable. La seva trajectòria és fins a cert punt irregular: se li donen bé els rivals més propers de l'àrea barcelonina, però mostra una absoluta desorientació amb el bèlit gironí. Els seus últims partits, una derrota envers els Panarres (520 - 365) i una victòria davant el Canexnikov (470 - 540).

Globalment, el Casus mostra un conjunt bastant equilibrat; destacant Chema matant canes, Aitor a les escapçades o Dídac i Xavi en els llançaments.

Panarres

L'equip de Les Corts viatja a Sants amb la intenció de desfer-se de les crítiques generades arran de la seva última derrota contra el Bèlit Nord (175 - 280). Tindrà una motivació extra: els Panarres intentaran fer-se amb el trofeu del campionat que organitza el seu màxim rival, en casa d'aquest i en el seu aniversari. L'últim partit que van jugar contra l'equip santsenc va ser en el marc de la Festa Major de Les Corts, quan van aconseguir una justa victòria.

Els seus principals arguments es centren en la joventut de la plantilla, amb grans llançadors com Aran, Roger o Albert. També el desestabilitzador Martí.

Bèlit Nord

L'equip de la Sagrada Família i el Fort Pienc és el conjunt de moda al Barcelonès donat que compta els seus partits per victòries. El Bèlit Nord, efectivament, és actualitat dins i fora del camp, ja que combinen un domini evident sobre el rivals al terreny de joc amb una política de comunicació agressiva d'hostilitat amb els contraris.

Venen a Sants amb la motivació d'assolir un resultat positiu contra els locals, degut a que el Casus és l'únic equip de la comarca a qui no han guanyat; havent perdut amb ells per 415 a 390. Els seus principals arguments ofensius són els llançaments de Rumano i Seo. A nivell de canes matades i escapçades destaquen Pep Toni i Parra.

Can Barraca

Omple el cartell el que probablement sigui l'equip més en forma del bèlit català en l'actualitat: tercers al Campionat del Món desprès d'haver estat eliminats per Los Primos, campions de Bescanó després de derrotar precisament a l'equip caló, només han patit dues derrotes al 2011 de 19 partits. Atenent a les dades de màxims llançadors, matacanes i escapçadors apareixen els noms d'en Miquel Gil, d'en Bertu Marquès, o d'en Pitu; el que indica la composició del combinat gironí per part de jugadors molt polivalents. El 16 d'abril passat ha estat l'única ocasió en la que Can Barraca va disputar un partit contra un equip del Barcelonès. Va ser contra el Casus Bèlit, en un encontre que va tenir una primera part molt igualada (210 a 275), però que el Can Barraca va resoldre amb contundència a la segona per un 225 a 715.

Aliens al bizantinisme que regna al bèlit barceloní, els de Girona venen a Sants amb la intenció de preparar-se per al futur 8è Campionat del Món. Parteixen com a clars favorits d'aquest torneig. Però hauran d'anar en compta: el bèlit és així, no n'hi ha rival petit, son 8 contra 8, els partits no es guanyen sobre paper sinó al camp, etc...

La polèmica està servida...

Malauradament, com està sent habitual quan es donen partits de màxima rivalitat, hem d'atendre aspectes extra-esportius: mediadors comunitaris estan intentant contactar amb els membres del Bèlit Nord i Casus Bèlit per tal que el torneig es disputi sense incidències per part dels jugadors i afició d'ambdós equips. L'espurna que ha avivat la polèmica ha estat una imatge en el blog de l'equip nord-eixamplí en el que un ninot amb l'escut del Bèlit Nord apunta amb un arma a un altre amb l'escut del Casus Bèlit. No s'han realitzat declaracions a Sants, encara que hem pogut observar un cert malestar amb aquest gest poc esportiu. Per la seva part, fonts d'Interior han senyalat el seu temor per una problemàtica "rebuda" als de l'Eixample Nord per part de l'afició santsenca més radical agrupada en la penya Casus Parabel·lum.

Aquest afer ha mig eclipsat la tradicional rivalitat que existeix entre el Casus Bèlit i els Panarres en el que és considerat com el "clàssic" del bèlit del Barcelonès. Un clàssic que es podria reeditar aquest dissabte i que s'afegiria al maldecap dels responsables de la seguretat de l'esdeveniment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada