diumenge, 6 de maig del 2012

Belinqüència es queda i el Casus diu adéu a la competició

Jornada final intensa i agredolça del 8è Campionat del Món per als equips del Barcelonès. L'alegria ve donada per Belinqüència, que desprès d'un començament més que irregular en aquesta competició, ha remuntat d'una manera espectacular encadenant tres victòries consecutives i classificant-se per a l'eliminatòria contra tot pronòstic. L'altra cara de la moneda ha estat el Casus Bèlit de Sants, molt tocat físicament, que diu adéu al Campionat havent aconseguit dues victòries simbòlicament molt importants (els partits de màxima rivalitat amb El Forn i amb Belinqüència) però insuficients per a la classificació.

Donarem més detalls dels diferents partits d'aquest cap de setmana, però abans, començarem per l'inici.

No bèlit pagar

Els equips del Barcelonès s'han conjurat amb el poble treballador contra els peatges que omplen la geografia viària dels Països Catalans. Als nombrosos motius que existeixen per a prendre aquesta mesura de desobediència civil cap a l'eradicació efectiva dels peatges, s'ha d'afegir la càrrega impositiva que suposa als intercanvis belitaires entre el Barcelonès i el Gironès, del tot inacceptables.

Esperem que, en breu, s'obri un debat en profunditat sobre la mobilitat a Catalunya i que els futurs partits intercomarcals no estiguin condicionats per aquests constants pagaments.

Belinqüència arriba arrasant

El primer compromís del cap de setmana era el que enfrontava Belinqüència amb Belitaires. L'equip de Girona està fent un campionat prou bo i acudia a l'encontre amb l'aval de tres partits guanyats. Però els del Barcelonès venien amb ganes de mostrar el canvi de sentit que havien donat al seu joc. Aviat van mostrar les seves cartes. A la primera ronda de llançaments van puntuar tots excepte Miguel, que va veure la seva cana matada per Lluís. Asad va fer 110 canes, Anna 20, Zaca 40 doblades a les apostes, Albert 75 doblades a les apostes i Francesc 135. Per la seva part, els Belitaires van veure com tres dels seus llançadors eren eliminats per sendes escapçades. Entre Arnau, Lluís i Martín Merino van aconseguir posar el marcador en un desfavorable 495 - 160.

A la segona part es va percebre una reacció dels locals, però massa tardana, davant un Belinqüència que anava a pinyó fix cap a la victòria. Marçal i Carles van eliminar dos jugadors visitants, però no van poder evitar que l'equip vermell i negre assolís 365 canes més, entre les que destacaren les 105 de Francesc o les 145 de Jordi. Al torn de llançaments, l'equip blau marí havia d'assolir 700 canes per a l'empat una distància gairebé insalvable. Tot i així va escurçar en 415 canes la distància, el que no està gens malament. Van destacar els llançaments de Marçal (120) i d'Arnau (140). El resultat final, 860-575.

Ensopegada del Casus a un partit vital

El conjunt santsenc acudia a Sant Narcís amb diversos jugadors afectats per múltiples molèsties físiques i amb la pressió d'haver de guanyar al Nemberguan per gairebé sentenciar la classificació. Però no va ser possible malgrat un primer torn de llançaments prou acceptable. Tots els llançadors van puntuar excepte Sergio, que va veure la seva cana matada per Carlos. Fins i tot, Aitor obria el marcador amb unes prometedores 105 canes. Però defensivament l'equip no va funcionar. A la meitat del partit, l'encontre vorejava l'empat amb un 350 - 345 favorable al Casus.

Llavors, els ànims santsencs es van venir lleugerament avall i es van produir protestes freqüents contra les decisions arbitrals, fins al punt que es va témer per una pluja de targes que finalment no es va dur a terme pel col·legiat. Aquesta ocasió, l'equip de Sants va fer un segon torn més irregular, amb 195 canes més de llançaments i dos jugadors eliminats: Dídac per una escapçada de Gustavo i Ângelo per una cana matada Toni que va provocar un conat de motí entre els visitants. Els problemes defensius del Casus Bèlit es van fer palès llavors, quan van ser incapaços de contenir l'atac modest però constant del Nemberguan, en el que van puntuar tots el llançadors.Al final, Casus Bèlit 545 - Nemberguan 665, i l'equip de Sants que començava complicant-se la classificació.

Espectacular derbi amb victòria santsenca

I va ser en aquest context a on es va donar el derbi. L'expectació era màxima i els equips van estar a l'alçada de les circumstàncies. Començant per una prèvia caldejada: els tranquils carrers de Sant Narcís es van veure sacsejats quan un grupuscle de seguidors del Casus (probablement els Parabellum) van organitzar una manifestació des de la Tasqueta fins al camp. Encapçalant aquesta mobilització, portaven un gaiter que amenitzava la marxa amb cançons hooligans i una pancarta a la que es recordaven dels equips del Barcelonès presents i absents. La manifestació va concloure sense incidents, tot i que no es descarten noves fotografies a la web d'Interior demanant la col·laboració ciutadana per a identificar als esvalotadors que aprofiten actes massius d'aquestes característiques per a sembrar el caos.


A l'aspecte purament esportiu, les dues parts del partit van ser gairebé calcades. El Casus Bèlit va fer un parèntesi en els seus problemes defensius i Belinqüència va tenir dificultats serioses en els llançaments. No obstant això, els jugadors belinqüents que aconseguien esquivar la defensa santsenca assolien una puntuació molt elevada, com Zaca (100) o Jordi (145). L'àrbitre Quim Busquets, no va voler que el partit se l'escapés de les mans i va amonestar amb una groga a Lico en una de les primeres jugades; el que va servir d'atenció per a tothom. Al final del torn de Belinqüència, el capità de l'equip rival no va poder continuar sent substituït per Oihana, canvi que es va revelar com molt encertat. A l'equip verd camuflatge li van venir molt bé les dues escapçades d'Aitor i la cana matada de Marc.

El seu torn de llançaments va ser més discret en quant a distància però més efectiu a nivell de pro-mig. Més enllà de les 120 canes d'en Dídac, la resta es van moure entre les 30 i les 55 canes, puntuant tots excepte un per una escapçada de Nacho. A la mitja part, Belinqüència 255 - Casus Bèlit 310.



Belinqüència va estrènyer amb els llançaments i va tenir un començament de segon torn prometedor: Asad assolia 140 canes i Jordi 120. Però un cop més la defensa santsenca va respondre amb una cana matada de Marc i una escapçada de Dídac. Francesc recuperava el ritme sumant 80. És llavors quan es produeix la jugada del partit. Zaca va realitzar un primer llançament impressionant que va superar per molt la defensa rival. Com que s'havia de guanyar el dret a tirar, Xose Mari va agafar el bèlit i va apuntar a la base des d'una distància propera als 40 metres. El bèlit va sobrevolar tot el camp fent un parell de bots abans de tocar clarament la cana d'un sorprès Zaca. L'equip i els aficionats van saltar al camp per a abraçar al jugador que havia fet una de les millors matades de cana de la història, com si el partit s'hagués acabat allà...

Però la distància a l'empat encara eren de 285, pel que encara no hi havia marge per a la celebració. Tot i així, el segon torn de llançaments del Casus Bèlit va ser semblant a l'anterior. Un cop més, Dídac va marcar la diferència amb 140 i se li va afegir Marc amb 90. La cana matada a Aitor per part de Jordi va posar algun dubte sobre sobre la victòria final del Casus. Però Ariadna va escurçar assegurant 20 canes, Sergio va sentenciar amb 55 i Oihana va afegir unes altres 50. Final del partit Belinqüència 595 - Casus Bèlit 665.


Belinqüència directa a la classificació
 
Aviat es va treure l'espina clavada del derbi l'equip belinqüent. Va ser contra un històric del campionat, el Casanova Team. Al torn de llançaments, l'equip visitant va veure com li escapçaven dos bèlits. Tot i així, va assolir 265 canes, entre les que destaquen les 105 de Francesc o les 80 d'Anna.

El resultat no semblava suficient a la mitja part, ja que el Casanova Team es posava només 25 per sota destacant 110 canes de Lluís Aguilar. Però el segon torn de llançaments de Belinqüència no va deixar massa opcions: van sumar 400 canes entre les que destaquen, un cop més, les aconseguides per Francesc (150) o Jordi (140). Poc va poder fer l'equip groc, que va veure a més una cana matada de Jordi i una escapçada de Nacho. Merescuda victòria de l'equip barceloní per 665 - 355 en un partit marcat pel bon humor i pel bon clima entre els equips.



Pallissa al conjunt de Sants

Partit sense massa història en la que és la major canada rebuda pel Casus Bèlit en tota la seva trajectòria. L'equip de Sants va mostrar un desconcert defensiu notable a respecte del dia anterior, al derbi. S'ha de dir que no tenien davant un equip fàcil. La Familia havia fet dos 200 (de Luís i David Pantón) i havia doblat 135 canes en una aposta desesperada del Casus. Per altra banda, només Chema (50) i Ariadna (70) van puntuar, ja que els quatre llançadors restants van veure els seus bèlits a les mans de la difícil defensa familiar. Així, a la mitja part, el resultat reflectia un lapidari 920 - 120.

Al segon torn de llançaments, La Familia va afluixar una mica... El que signifiquen 485 canes, que no és poc precisament. En aquesta ocasió, Tomás Escobar va fer uns altres 200. Dues escapçades i una cana matada van deixar tres santsencs sense possibilitats de sumar. Un cop més, va destacar Dídac amb unes meritòries 140 canes. Al final, La Familia 1405 - Casus Bèlit 340.


Belinqüència aconsegueix colar-se a la classificació

Mentrestant, Belinqüència continuava el seu ascens imparable cap a la classificació amb una important victòria davant l'Esplai Sant Narcís. El conjunt belinqüènt es va imposar amb autoritat superant les 600 canes i llançant al segon torn amb la tranquilitat d'haver resolt prèviament el partit.

Els del Barcelonès seguien traient rèdit dels seus bons llançadors. El resultat deixava a tots dos equips de la comarca com a rivals directes en la lluita per la classificació. Si el Casus Bèlit guanyava a l'Esplai, es produiria un empat múltiple a la taula que instal·laria la incertesa sobre qui hauria d'anar a l'eliminatòria. Si el resultat era negatiu, els de Sants no tenien cap opció. Això, en el cas que Belinqüència no donés la sorpresa contra Los Primos.

Festa a Belinqüència i adéu del Casus

Els partits Casus Bèlit - Esplai i Belinqüència - Los Primos es van celebrar alhora sota una intensa pluja. El Casus va fer una ronda de llançaments bastant pobre assolint només 155 canes davant d'un equip mata-gegants que venia de donar la sorpresa derrotant a Los Primos en un resultat històric, ja que Los Primos no coneixien la derrota en aquesta competició. La sort els va somriure provisionalment amb els llançaments dels seus contrincants que van quedar per sota gràcies a la intervenció defensiva de Oihana i Marc. Una aposta malament realitzada regalava 50 canes a l'Esplai. Al final de la primera part guanyaven els santsencs per 155 - 145.



Però les notícies que arribaven del camp A eren bones per a Belinqüència i per tant, no gaire per a els santsencs. Belinqüència no només no estava caient davant de Los Primos, sinó que tenia opcions de victòria gràcies a l'encert defensiu i les canes dels seus principals jugadors.

El segon torn del Casus encara va ser més modest que l'anterior, amb dues escapçades rivals i un jugador sense puntuar. Les 85 canes que afegien els feien seguir confiant a la sort el resultat del partit i en evitar 95 canes rivals. Marc va matar una cana i Ângelo va realitzar una aparatosa escapçada que feien pensar en el miracle. Però el quart llançador, Eduard, va posar l'Esplai per davant a falta de dos més. Al final Casus Bèlit 240 - Esplai Sant Narcís 400. Al conèixer el resultat, aficionats del Casus han provocat disturbis als voltants de l'Ecspanya Industrial Stadium.



Belinqüència va perdre el seu partit amb Los Primos per un escàs marge molt meritori. Sigui com sigui, els 6 punts aconseguits el cap de setmana fa que sigui un dels equips que estiguin a l'eliminatòria i, a jutjar pel seu joc, amb possibilitats. Esperem que així sigui i que puguem veure el sobrevivent del Barcelonès arribant lluny. Per la seva part, l'equip verd-camuflatge haurà de passar pàgina i resoldre els seus problemes defensius per a propers compromisos ja fora de competició.

1 comentari:

  1. Des de Girona volem donar fe del coratge i ganes de guanyar dels dos equips de barcelona. Malauradament la sort no ha acompanyat als Casus Bèlit però el sol fet de fer més de 3.000 canes referma la idea de que aquest equip porta una línia ascendent i aviat podrà formar part d'un dels equips favorits a endur-se el títol. Cal destacar el bon partit que van fer contra el veí rival, els Belinqüents. Bona feina, seguiu així. Felicitem l'equip de Belinqüència que, debutant en la Competició, ha anat de menys a més i meritòriament s'han classificat en 5a posició. Sort pel que queda del Campionat.

    ResponElimina