dissabte, 19 de maig del 2012

Belinqüència es juga el pas a quarts

En aquests moments s'estan disputant els partits corresponents a la fase eliminatòria entre l'equip barceloní Belinqüència i el bescanoní Construccions Cañí. El conjunt de Barcelona no ho tindrà gens fàcil per a passar a quarts de final, ja que a més d'algunes baixes d'última hora, s'afegeix la dificultat del rival que ha guanyat sis dels vuit partits disputats. Malgrat ser un debutant en la competició, Construccions Cañí pren com a base l'equip de Mas Llunès, que ja va demostrar les seves maneres a l'europeu de Bescanó.

Sigui com sigui, Belinqüència està demostrant un excel·lent estat de forma als últims partits, de la que és bona mostra la sorprenent remuntada a la classificació que va protagonitzar fa poques setmanes.

Campions a dins i a fora del camp

El dia 10 d'aquest mes, Belinqüència va fer públic un comunicat en el que, amb una extrema elegància, es van referir al seu rival Casus Bèlit en termes molt elogiosos. A més de reconèixer a l'equip de Sants com "origen del bèlit" a la comarca, el feliciten per la seva millora malgrat l'eliminació a la fase de lliga. El comunicat destaca el compromís conjunt d'ambdós equips per a la difusió del bèlit al Barcelonès. Finalment reclamen el suport dels verd camuflatge afirmant que "tots som Casus Bèlit i tots som Belinqüència independentment dels resultats".

Aquest gest poc comú en un bèlit barceloní marcat per les guerres fratricides ha estat molt ben acollit pel Casus Bèlit. El conjunt de Sants no ha respost oficialment, però extraoficialment alguns jugadors s'han posat en contacte amb Belinqüència per a mostrar el seu suport per a la fase eliminatòria i per a la següent fase si finalment es classifiquessin. Com va senyalar el cronista que la lia parda, més enllà de rivalitats, al final qui guanya és el bèlit

La resta d'aparellaments

Belinqüència vs Construccions Cañí no serà l'única incògnita que s'haurà de resoldre en aquesta fase eliminatòria. Un dels partits més interessants serà el que enfrontarà Esplai Sant Narcís i Mosquetes Mortes, una mena de derbi entre dos equips amb una relació molt estreta. La Família és a priori favorita contra Els Bons. L'equip vermell ha estat lluitant per la classificació directa contra Los Primos i es perfila com un dels equips favorits per a aquest campionat.

I un partit amb sabor històric serà el que enfrontarà Casanova Team i Obèlit, els equips que van protagonitzar fa vuit anys la primera final del Campionat del Món (llavors Obèlit es deia Oviedo). Els Nemberguan es veuran les cares amb el Desibèlits AEPC, un dels equips favorits d'aquest bloc i a priori favorits per a la classificació, tot i que al bèlit mai se sap: són vuit contra vuit, no n'hi ha de rivals petits. Finalment, Belitaires ho tindran molt complicat contra el subcampió de la passada edició, els Taronges. 

Cal recordar que Los Primos i Can Barraca, com a campions de cada grup, es classifiquen directament per a quarts de final.

Galiza s'imposa a Euskal Herria

I passant breument a la informació internacional, fa una setmana es van enfrontar les seleccions de Galiza i Euskal Herria a la localitat costanera de Marim. L'encontre es va disputar segons la modalitat de carreres adoptada per la LNB per a les competicions galaiques.

La selecció gallega es va sobreposar a la derrota que va patir davant la selecció dels Països Catalans, guanyant al combinat basc per 6-3. Com és habitual, l'encontre va estar dominat per un excel·lent ambient entre els equips nacionals.

 Mentrestant, el campionat eslovè de pandolo està sent dominat per  un equip de Istra Sever, Mazza la Panda. Aquest conjunt està format per tres estudiants de la ciutat de Koper. A l'hora  pertanyen a l'associació Panda United, com els equips Panda la Mazza, Pandalori i  Pazipandolić. L'associació s'ha mostrat molt efectiva en la promoció del joc, ja que els seus clubs dominen la competició d'Eslovènia.

  

2 comentaris:

  1. Saludos de Eslovenia y gracias para mencionarnos en el blog! Manana, el sabado, tenemos el tercero torneo de esta temporada, si quieren venir. :) Si quieren, vos envio mas noticias.

    Hasta la proxima,

    Martin Stražar (el hombre en medio de la imagen)
    Panda United

    ResponElimina
  2. ¡Hola Martin!

    No podremos ir el sábado porque nos pilla un poco lejos :P

    Pero nos encantaría algún día hacer un intercambio bèlit/pandolo. Nos hizo mucha ilusión ver que por allí jugáis a algo tan parecido a lo que jugamos nosotros.

    Te dejo nuestro correo (totbelit.bcn@gmail.com) y seguimos en contacto, a ver si montamos un partido internacional :)

    ¡Saludos y suerte mañana!

    ResponElimina