dilluns, 9 d’abril del 2012

Partit internacional el diumenge 15 d'abril!

Envers la manca de competicions internacionals de caràcter regular, les classes populars catalanes reclamaven tornar a veure la seva selecció ni que fos en un partit amistós. Des del 29 de gener de 2011 que tal eventualitat no es dona. Llavors, els Països Catalans derrotaven a Galícia per 450 a 200 en un encontre a l'Ecspanya Industrial Stadium que donava el tret de sortida per a Tot Bèlit. Si et vas perdre aquest magne episodi de la història belitaire, el 15 d'abril d'enguany a les 17:00 al mateix escenari no pots deixar de veure la segona edició d'aquest partit contra el mateix rival.

Donat que estem a mig Campionat del Món i que la disponibilitat de jugadors autòctons no és la desitjable, la improvisada selecció catalana no ho tindrà gens fàcil a davant d'una selecció gallega ja familiaritzada amb la variant del bèlit català. Durant la setmana anirem informant dels detalls d'allò que es preveu com una tarda de bon bèlit.

El que ha unit el bèlit, que no el separi el futbol

O O que uniu a bilharda, que nom o separe o futebol. Aquesta és la consigna que han seguit els gallecs per a demanar un partit als Països Catalans; demanda que està a l'origen d'aquesta convocatòria. I és que el mateix dia es juga a Balaídos el partit corresponent a la jornada 34 de la segona divisió (masculina) de futbol entre el Celta de Vigo i el Desportivo da Corunha. A més de ser els equips més forts de la categoria, també son els conjunts més representatius de Galiza; el que es tradueix en una rivalitat ancestral que es remunta al primer quart del segle XX.

Així, l'origen d'aquest Països Catalans - Galiza estaria en la pretensió d'evitar que els aficionats i aficionades gallegues es disgreguin en disputes localistes i s'ajuntin per animar a la seva selecció; fent bona aquella famosa frase que sentenciava: "El bèlit és l'MDMA del poble".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada