dissabte, 28 d’abril del 2012

Exhibició de bèlit a la Sagrada Familia

Aquest matí, al marc de la Festassa (o Festa Major de la Sagrada Família), s'ha realitzat una exhibició de bèlit a càrrec de l'equip local Bèlit Nord i el Casus Bèlit de Sants; tot i que també s'han vist altres cares conegudes del món belitaire, molt especialment del Caneshnikov. Els més agosarats i les més agosarades es van atrevir a fer els seus primers llançaments sota l'atenta mirada dels cercapromeses del Bèlit Nord, sempre disposats a reforçar el seu conjunt amb nous i noves belitaires per assestar el cop definitiu al bèlit del Barcelonès.

Després d'uns tocs inicials, ambdós equips han accedir a fer un partidet malgrat que les condicions del terreny no eren les més idònies (espai reduït, asfalt i proximitat de turistes). Tot sigui pel joc.


Poc a destacar del matx, en el que ambdós equips han aprofitat per a introduir nous participants o assajar disposicions tàctiques. Els locals s'han imposat per un discret 330-180. Al Casus Bèlit cal destacar les nombroses escapçades d'en Sergio. Al Bèlit Nord destacar un Titus molt inspirat.


Una setmana per al derbi?

Durant aquests últims caps de setmana s'ha estat jugant el 8é Campionat del Món a Girona. La gran novetat, tot i que previsible, és que ja hi ha un primer equip directament classificat per a la fase final sense passar per l'eliminatòria. Es tracta del Can Barraca que, amb 14 punts, s'assegura el primer lloc del Grup B.


Mentrestant, al Grup A continua el domini de Los Primos i de La Família. El cap de setmana passat es van enfrontar amb el resultat de 1470 - 720 favorables a Los Primos. Tot i que restem a l'espera del relat del cronista que la lia parda, imaginem pel resultat un partit molt vibrant. Los Primos no sembla que hagin de patir per a la classificació directa, mentre que La Família molt probablement obtinguin una merescuda i meritòria segona posició proclamant-se ferms candidats a la part alta del Campionat.

La sort que per ara estan tenint els equips del Barcelonès és escassa, tot i que sembla que la victòria davant de El Forn situa el conjunt santsenc en una posició una mica més relaxada. El proper dissabte, el Casus es trobarà a Nemberguan en un partit vital per a les aspiracions dels verd-camuflatge. Una victòria obriria una petita escletxa, potser definitiva, en la lluita per a la classificació per a l'eliminatòria. El diumenge es trobaran un complicat Esplai Sant Narcís i la màquina destructora de La Família.

Belinqüència, per la seva part, tanca la classificació. D'acabar així, implicaria la seva eliminació. Tot i que és complicat per resultats desfavorables contra rivals directes, el conjunt belinqüent només ha disputat tres partits. Una bona actuació el cap de setmana encara els podria situar dins de la fase eliminatòria. Els seus rivals seran Belitaires, Casanova Team i un partit extraordinàriament difícil contra Los Primos. No se sap encara quan jugaran contra Esplai Sant Narcís, que va ser ajornat.

L'altre partit que queda per determinar no és un altre que el derbi entre Belinqüència i Casus Bèlit. S'especulava amb la possibilitat que aquest encontre es disputés a algun indret del Barcelonès, possibilitat que ambdós equips han descartat pel risc d'incidents i per les molèsties que els hi poguessin causar a l'organització del Campionat. Així, el més probable és que sigui aquest mateix cap de setmana. A l'interès que desperta tot derbi, s'ha d'afegir la polèmica de l'encontre entre dos rivals directes en la lluita per la classificació a l'eliminatòria.

Pandolo, un altre cop

Fa alguns mesos parlàvem de la varietat eslovena i croata del bèlit. Recentment, han pujat a la xarxa un vídeo resum del campionat de l'any passat. En ell, es poden trobar algunes de les peculiaritats nacionals que el joc ha adquirit en aquests països. 



         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada