dimarts, 17 de gener del 2012

Excèntric triangular a Sant Antoni dominat pel Bèlit Nord

Estranya i divertida jornada la que es va viure a Sant Antoni el passat cap de setmana en el marc de les festes del barri. A l'arribada dels representants del Tot Bèlit als jardins de Maria Matilde Almendros, es van veure cares de preocupació. La mesura del camp limitada, la superfície de ciment i nombrosos elements urbanístics al seu final va provocar dubtes seriosos sobre la viabilitat del joc. Però el públic desitjava assistir al debut de la Porca Belitaire de l'Eixample Esquerra, equip local que s'havia d'enfrontar als riberencs del Canexnikov i als rivals eixamplins del Bèlit Nord. Al final, es va consensuar la disputa dels partits sencers amb equips de 6 jugadors i amb un sol rebuig per llançament. Tot i així, es van veure escenes de pur transfuguisme donat la manca de jugadors de la Porca i del Canexnikov; furats que aquests conjunts van omplir amb cares conegudes del bèlit barceloní.

A un costat del camp es van instalar unes taules informatives en les que els veïns s'informaven de les regles del joc o bé explicaven com es jugava temps enrere. No va faltar el mercandishing, la mostra dels bèlits del món i l'actualitat belitaire més recent.


També es va realitzar un taller infantil per a que els més petits i les més petites poguessin sumar les seves primeres canes i guanyar el seu carnet de belitaire honorífic que els acredita com a futures estrelles d'aquest esport.


Bèlit Nord 510 - Canexnikov 115


I en endinsem en allò purament competitiu: el Bèlit Nord no es va arronsar envers les difícils condicions del camp. L'equip de l'Eixample Septentrional es va comportar de manera expeditiva en el que es preveia com un encontre bastant igualat. Al primer torn van puntuar tots els seus jugadors a excepció del formenterenc Pep Toni, la cana del qual va ser matada per Miguel. L'equip riberenc va ser més irregular en els llançaments degut a un parradón i a la revenja de Pep Toni amb dues escapçades. A la mitja part, el resultat reflectia un 305 a 115 que encara deixava el matx obert. Però era el dia del Bèlit Nord que, al segon torn, va afegir 235 canes més malgrat una cana matada per Miguel i una escapçada de Francesc. Importantíssims els llançaments de Rumano, que va regalar 135 canes al seu equip en aquest partit. Per la seva part, una cana matada més una escapçada d'Albert i dues de Parra, es van afegir a dos jugadors riberencs que no van puntuar. Així el marcador dels de l'Hospitalet no es va moure, quedant en el definitiu 510 a 115. Espectacular començament del conjunt de l'Eixample.

Porca Belitaire 435 - Canexnikov 360

I arribà l'esperat debut de l'equip local, que aviat va poder demostrar les seves capacitats defensives amb quatre escapçades: dues d'Arró i dues d'en Xose Mari. Un equip riberenc confús, només va poder fer pujar 85 canes al marcador. Tot i així, els nervis propis de l'esdeveniment van impedir que la Porca agafés una distància significativa a respecte del rival, fet al que van contribuir una cana matada de Lico i una escapçada de Miguel. A la mitja part, Porca Belitaire 95 - Canexnikov 85. Només deu canes d'avantatge i la incertesa intacta sobre el resultat final.

Al segon torn, l'equip riberenc va cremar tots els cartutxos per tal d'assolir un resultat positiu en aquest triangular. Malgrat l'escapçada de Naqash i la cana matada d'Albert, el Canexnikov va sumar 285 canes destacant les 100 de Miguel o les 85 de Lico. Així, 265 per sobre d'un conjunt local que mostrava símptomes de nerviosisme. Xose Mari i David Arró van començar fent 65 canes cadascú. Arran d'aquí, la sort amb les apostes va somriure a la Porca. Naqash feia 45 que es transformaven en 90 per una aposta errada dels riberencs, el que suposava unes 55 canes viables per a l'empat. Els nervis van posar l'ai al coll de l'afició local quan Horaci i Furqan no van conseguir puntuar. D'aquesta manera, tota la responsabilitat queia sobre el capità Albert que després de realitzar els seus tres llançaments, dubtava entre demanar les 55 canes (empat) o arriscar-se amb les 60. Finalment va demanar 60 obligant al Canexnikov a no donar-les i el silenci es va fer als jardins de Maria Matilde Almendros. Un silenci que va durar tot el temps en el que es va estendre la cinta mètrica sobre el ciment d'aquell indret eixamplí i que només es va trencar quan els jugadors locals es van fondre en una abraçada que és la imatge de la primera victòria de l'equip de l'Eixample Esquerra i Sant Antoni. Al final, Porca Belitaire 435 - Canexnikov 360. No era el dia del Canexnikov; equip que, per la seva qualitat, segur que tindrà temps per a rescabalar-se en futurs partits.


Porca Belitaire - Caneixnikov: la final








I amb el primer derbi eixampli arriba la final. Una final precedida per la dura polèmica que es va generar arran del comunicat oficial en el que el Bèlit Nord atacava al seu rival i es reivindicava com l'equip genuí de l'Eixample. Però els partits es guanyen al camp, no n'hi ha rival petit, son 8 contra 8 (bé, en aquesta ocasió, 6 contra 6).

Els de l'Eixample Nord van desplegar tots els seus arguments ofensius al primer torn de llançaments fent puntuar a tots els seus jugadors excepte a un. Un altre cop, el potent tret de Pep Toni va ser escapçat; aquest cop, pel jugador cortsenc Martí. Sigui com sigui, 400 canes a d'alt, 130 de les quals assolides per Rumano. El nerviosisme li va jugar una mala passada a l'equip local, en un partit ple d'incidents. L'arbitre va estar molt correcte en tot moment, dominant la situació i treguent només una targeta groga a Xose Mari, molt protestada per l'afició local. Tot i l'esforç de la Porca (van puntuar tots els seus jugadors), no va poder seguir el ritme del seu rival; arribant a la mitja part amb un marcador de 225 a 400. La remuntada era difícil, però 375 canes són una xifra assumible en aquest joc. És per això que els de l'Eixample Esquerra i Sant Antoni van desplegar tots els seus arguments defensius en el segon torn del Bèlit Nord. Horaci va fer una escapçada i el panarra Martí, cedit a la Porca per a aquesta jornada, dues. Seo, Marc i sobretot Pep Toni (amb 160 canes) van sumar 240 deixant el seu marcador a 640. Les 415 canes de distància ja començaven a pesar massa. Tot i així, la Porca ho va intentar reduint la distància 160 canes. En tot cas, insuficient per a fer-se amb el derbi. El Bèlit Nord es va proclamar campió del triangular de Sant Antoni exercint una clara hegemonia.


Detalls

A destacar Miguel, Lico i Francesc pels de l'Hospitalet, que hauran de reforçar el seu conjunt cap a futurs compromisos. S'haurà de veure com es comporta la Porca en els propers partits (en gespa). Destaquen el capità Albert, David Arró i el temporalment cedit des del Casus Bèlit, Xose Mari. S'haurà de continuar consolidant l'equip.

El Bèlit Nord viu un moment dolç i compta els seus partits per victòries. Parra es perfila com el gran escapçador. A l'aspecte ofensiu, l'equip compta amb potents llançadors, però el cap de setmana passat, Rumano va brillar amb llum pròpia.

Finalment, hem pogut assistir a l'estrena de la Porca i a la seva primera victòria. Unes imatges que entren ja a l'historia del bèlit barceloní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada