dilluns, 26 de setembre del 2011

Partit sorpresa a l'Espanya Industrial

L'equip santsenc i el de l'Eixample Nord van sorprendre a tota l'afició belitaire, que de ben segur no s'ha agafat del tot bé el partit clandestí que van jugar el Casus Bèlit i el Bèlit Nord. Fonts consultades afirmen que no es va publicitar perquè no estava previst, i que va ser davant la insistència del combinat de l'Eixample per debutar que es va accedir finalment a la celebració de l'encontre. En qualsevol cas, ambdós conjunts prometen anunciar en el futur els propers patits que disputin.

Més enllà d'això, la confrontació de diumenge va ser un bon debut per al Bèlit Nord, i un excel·lent exercici per al Casus Bèlit en la seva preparació per al Campionat de Bescanó. Van començar llençant els santsencs. Els errors defensius del Bèlit Nord, típics de la manca d'experiència, van ser compensats per Gabri amb dues escapçades i per Víctor amb una cana matada. Tot i així, els altres tres llançadors de l'equip local van puntuar prou com per a establir una avantatge acceptable al marcador. Ariadna va conjurar la maledicció que l'impedia sumar canes i va assolir 80, ans posant en perill la vida del candidat de la Cup a Barcelona amb tret enverinat. Xose Mari també va fer unes valuoses 50 canes amb el seu estil arriscat. Però sense dubte, la gran revelació en els llançaments va ser Xavi, provinent dels hooligans de l'equip, que va sorprendre a tots i totes amb les seves 85 canes. Amb això, el Casus Bèlit posava una distància de 215 al marcador.

Els llançaments del Bèlit Nord van posar de relleu una certa descoordinació defensiva al Casus Bèlit. En aquest cas, el jugador que va compensar aquesta feblesa i que va substituir en el protagonisme defensiu la baixa d'Aitor va ser Chema, que va escapçar dos bèlits i va matar una cana. Xose Mari va fer una altra escapçada, deixant puntuar només dos jugadors de l'Eixample Nord: Toni amb unes discretes 5 canes; i un dels noms propis del partit, Víctor amb 55. El panorama era certament fosc per a l'equip visitant que, a la primera part perdia per un 215 a 60.

Però el Casus Bèlit s'hauria de complicar la vida als últims moments del partit. No seria en el torn de llançaments, en el que va fer una paper semblant a la primera part. Van puntuar Dídac amb 60 canes, Chema amb 10 (multiplicades per dos degut a una aposta fallida dels visitants) i un desdibuixat Ângelo amb 30. A destacar les 90 canes de Xavi que batia el seu propi record. Així, 355 canes separaven de la remuntada als jugadors i jugadores del Bèlit Nord.

Pel Bèlit Nord el segon torn de llançaments va començar com un mal presagi amb la eliminació de Toni per un providencial Chema, quan el de l'Eixample estava a punt de assolir un centenar de canes. Tot i així, Georgina sumaria 10 i el capità Gabri faria 70 abans de la jugada del partit. En els llargs llançaments de Víctor, el capità del Bèlit Nord va demanar 90 canes. El seu homòleg santsenc no les va donar en una decisió que es revelaria com molt desencertada: les 90 canes hi eren i l'equip de l'Eixample Nord sumava 180. Així, el marcador es posava 415 a 320, 95 canes per a la remuntada. El nerviosisme es va instal·lar en el combinat verd-camuflatge a falta de dos llançadors visitants. El primer d'ells va ser Albert, que va aconseguir 70, reduint a 25 la distància entre ambdós equips. Quan va arribar l'últim jugador del torn Álvaro, la victòria visitant semblava més que possible. Però a on va caure el bèlit del de l'Eixample per a guanyar-se el dret a llançar; va acudir el capità dels santsencs Ângelo, que redimint-se d'un partit grisenc va matar la cana deixant el marcador en el definitiu 415 a 390. El jugador gallec va celebrar efusivament la victòria.

Les claus del partit


Malgrat que els mitjans de l'Eixample s'hagin queixat de l'arbitratge en titulars que parlen "d'atracament", en aquest aspecte només van haver un parell de decisions discutides i aïllades al voltant dels mistos. La puntuació de l'equip santsenc va ser mèrit dels encerts en els llançaments de jugadors com Dídac, Ariadna i, sobretot el debutant Xavi. A la desorganitzada defensa va brillar amb llum pròpia Chema amb les seves tres escapçades i la seva cana matada. Tenint en compte els esdeveniments finals de l'encontre, la cana matada per Ângelo va ser fonamental. El Casus Bèlit segueix sense superar la barrera psicològica de les 500 canes i amb alguns detalls a millorar cap a Bescanó. Tot i així la seva segona victòria consecutiva segur que els fa somniar sobre les seves possibilitats.

En quant a l'equip visitant, la falta de rodatge ha fet que depengués bastant de pocs jugadors. Concretament de Víctor i Gabri que han mostrat una gran versatilitat tant ofensiva com defensiva. La segura progressió en el conjunt que oferirà l'experiència, sens dubte els farà ser un equip a tenir en compte en el futur. Alguns jugadors i jugadores ja han mostrat una certa habilitat als llançaments. Tot i així, la mitjana de 38 canes per llançador o llançadora, contrasta amb les 51 dels santsencs, il·lustrant la importància en l'aposta de les canes de Víctor en el segon torn.

Per ara, la igualtat presideix els partits que es disputen al Barcelonès imposant-se la relativa experiència del Casus Bèlit. Nogensmenys, un proper campionat regional equilibrarà les potencialitats dels hipotètics competidor oferint de ben segur grans moments de bon bèlit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada