dissabte, 10 de setembre del 2011

El bèlit barceloní es mou

El panorama del bèlit barceloní es mou i a una velocitat insospitada. Si fa uns dies anunciàvem el naixement del Bèlit Nord a l'Eixample i especulàvem amb la possibilitat d'un altre equip a l'Hospitalet del Llobregat; avui hem sabut que en aquesta última localitat s'ha realitzat una convocatòria per a criar l'equip llobregatenc. Serà el proper dissabte dia 17 de setembre, a les 11:30 en el Casino del Centre (C/Enric Prat de la Riba 337-339).

Així, mentre l'Eixample Nord bull d'impaciència per veure debutar el seu equip, el probable naixement de la formació hospitalenca fa que el bèlit d'aquestes latituds ja sigui un assumpte de 4, obrint formidables possibilitats competitives futures de les que aquest bloc donarà amplia informació.

Es desferma la panarramania

A menys d'un mes per al partit que enfrontarà als protagonistes del clàssic del bèlit al Barcelonès, els cortsencs i les cortsenques preparen la venjança panarra amb la intenció de fer del camp que escullin al districte de Les Corts un veritable infern per al Casus Bèlit de Sants. El camp, que a hores d'ara encara és una incògnita, de ben segur que serà una olla a pressió per als dos equips ja que es parla que el Casus Bèlit no vindrà sol, ja que s'espera un important desplaçament del Casus Parabel·lum Hools per a animar a l'equip santsenc.

Per altra banda, unes imatges a les que ha tingut accés Tot Bèlit, demostren que els Panarres s'estan prenent el partit de manera molt seriosa. En elles, l'equip cortsenc es prepara a consciència per a no deixar escapar en aquesta ocasió la victòria. Aconseguiran els Panarres celebrar la seva primera victòria en el primer partit davant de la seva afició? Haurem d'esperar al dia 9 d'octubre per a saber la resposta.

III Campionat de Bèlit de Bescanó

Per la seva banda, el Casus Bèlit s'esforça per a mantenir-se aliè a les polèmiques pròpies del gran derbi centrant la seva atenció en el III Campionat de Bèlit de Bescanó, a on és probable que participin buscant el primer títol de la seva història. El divendres 16 es celebrarà el sorteig a on es podrà confirmar la participació santsenca.


L'equip verd camuflatge espera que el sorteig l'ofereixi un grup assequible per al dissabte dia 1 d'octubre; per tal d'assegurar així la seva lluita per les quatre primeres places del campionat. Cosa que no serà fàcil, perquè en el bèlit ja no n'hi ha rivals petits, són 8 contra 8 i allò important és anar partit a partit.

Un nou país a l'Eix de la cana

Poc sabem en aquestes terres de la realitat del Nepal. El país de l'Himàlaia té una història recent convulsa, marcada per una guerra civil que va durar 10 anys (1996-2006) i pel derrocament d'una monarquia que governava el país amb ma de ferro des de feia moltes dècades (2007). A l'actualitat, governa el partit maoista que amb tot, no ha pogut tornar la tranquil·litat política plena al país ja que s'ha dividit entre la facció partidària de la integració de l'Exèrcit Popular d'Alliberament a l'exèrcit regular i la facció partidària de mantenir-lo independent per a assegurar les conquestes de la revolució.


Per a generar un clima de cordialitat i alleugerir les tensions polítiques del país, els nepalesos i les nepaleses segurament juguen al que es considera com a esport nacional. És diu dandi biyo i no és una altra cosa que la versió local del bèlit.

Les diferències més notòries amb el bèlit català són poques. Al joc nepalès, a més de picar amb la cana (dandi) el bèlit (biyo), pots situar aquest últim creuat sobre una bretxa i alçar-lo directament contra la defensa de l'equip contrari. Es juga en un camp angular (com el del beisbol) i per a eliminar el jugador o jugadora que llença, s'ha d'escapçar el bèlit a l'aire o bé agafar-lo un cop ha tocat el terra i intentar matar la cana, que se situa en una posició vertical introduïda a la bretxa de la base. Per a veure l'assumpte amb més claredat ens remetem a un interessant reportatge emès per Transworld Sport.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada