divendres, 1 de juny del 2012

Setmana plena de novetats

L'actualitat belitaire arriba molt carregada aquest cap de setmana. L'esdeveniment principal tindrà lloc a Sant Narcís amb la fase final del 8é Campionat del Món. Ja només queden vuit equips: Los Primos, Can Barraca, Construccions Cañí, Taronges, Esplai Sant Narcís, Obélit, Desibèlits AEPC i Els Bons. Avui es realitza el sorteig de quarts. Així, diumenge es disputarà la final i coneixerem qui serà el campió d'enguany. A priori, Can Barraca, Los Primos i Taronges es postulen com a favorits; però ja hem viscut alguna sorpresa en aquest Campionat. Romandrem atents a les novetats que arribin de la web referencial de Va de Bèlit.

Bèlit al Poble Sec i a Sants

I al Barcelonès també hi ha bèlit. el dissabte 2 de juny a les 18:30, hi haurà una exhibició/partit de bèlit al Poble Sec, a les tres xemeneies, dins del marc d'una mostra de cultura popular. Hom que hi sigui a prop, podrà avaluar les seves competències canadores o escapçadores i postular-se com a estrella emergent d'un futur equip al barri.

Per altra banda, el Casus Bèlit participa a la 2a Festa Intercultural de Sants, Hostafrancs i La Bordeta. Al seu càrrec estarà la realització d'un taller del joc a la secció de Jocs i Esports del Món. A més d'aprendre a jugar al bèlit, la gent podrà aprendre nocions de cricket amb l'Associació Catalunya Cricket Club i capoeira amb Abadá-Capoeira. L'horari és de 17:00 a 20:00 i està dins de la completa agenda d'activitats del Firentitats de Sants.

Desafiament des de Galiza

Imatges en exclusiva del Play Off Nacional de la lliga de bilharda, aconseguides per Tot Bèlit mitjançant O Varal, ens mostren Serxio del Faísca, el seleccionador nacional habilitat en substitució de Paco Flores, sostenint una cana en el que tothom ha interpretat com un desafiament a la poderosa selecció catalana.

Galiza ve de guanyar recentment a la selecció d'Euskal Herria i te un saldo francament positiu en les seves disputes internacionals, havent guanyat seleccions com l'asturiana o l'alemanya. Tot i així, els Països Catalans és el conjunt que es resisteix a la selecció gallega, fet que des d'allà s'interpreta com resultat de la dificultat en adaptar-se a les canes que es fan servir a Catalunya.


Amb aquest gest, molts veuen una crida a un tercer partit, que potser els gallecs i les gallegues afronten sota el lema optimista de "a la tercera va la vençuda". Des de Tot Bèlit seguirem amb atenció qualsevol moviment que es doni en aquesta direcció.

Eslovènia vs Països Catalans?

Rumors que corren per la xarxa apunten a un possible encontre internacional entre Eslovènia i els Països Catalans que es donaria en una data encara indeterminada sent totes dues seleccions "oficials", donat que la selecció catalana aprofitaria la recent sentència del Tribunal Constitucional per a constituir una federació no havent selecció espanyola. Desprès d'algunes indagacions, Tot Bèlit ha de desmentir aquests rumors. El debat sobre l'oficialitat continua obert, tot i que les fonts consultades es mostren favorables ni que sigui al partit contra Eslovènia.


La rumorologia senyala que les gestions per a aquest partit ja s'haurien iniciat. Com sempre, Tot Bèlit seguirà de prop aquest procés i informarà detalladament de qualsevol novetat que es produeixi en aquest sentit. Més enllà d'això, la creixent interrelació internacional ens porta a la pregunta clau: estem davant la germinació d'una futura Champions League belitaire? Los Primos, Can Barraca, Taronges, Cochikeiros, Bateas, Xarutos, Sant Michele, Verona, Quirinal Liriu Sport, Espor d'Asturies, Mazza la Panda, Panda la Mazza, Pandalori... Només d'imaginar-lo!      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada