dimarts, 5 d’abril del 2011

Els començaments són durs, el Casus Bèlit ho és més

Aquest cap de setmana passat, les tranquil·les aigües del riu Güell van ser testimoni privilegiat del gran esdeveniment històric que es desenvolupava entre els carrers Narcís Xifra i El Escorial: el debut general i en competició absoluta del Casus Bèlit de Sants, primer equip del Barcelonès.

Aquest primer desembarcament pixapi de l’equip santsenc no ha estat del tot reeixit, ja que no ha guanyat cap dels tres partits que va disputar. Això sí, va deixar molt bones sensacions a les persones presents, ja que va plantar batalla a tots tres demostrant les potencialitats que té i que pot desenvolupar amb una mica més d’experiència i una mica menys de nervis.

Minibons 920 – Casus Bèlit 340

Acabat el primer torn d’ambdós equips, un marcador ajustat formulava a l’equip blaugrana unes dificultats del tot imprevistes. Un paper acceptable en els llançaments i 120 canes no donades als Minibons (i que no hi eren per un pam) feien pensar en una sorpresa que no va ser efectiva. Al segon torn, l’equip gironí va canviar totalment el guió del joc i va demostrar perquè és l’actual campió, aconseguint una amplia i merescuda victòria. S’ha de dir a favor del Casus Bèlit que va donar una bona imatge, deixant entreveure que no seria fàcil guanyar-li.

Belitaires 535 – Casus Bèlit 425

Partit molt igualat que es va acabar resolent per unes 110 canes a favor dels Belitaires, tot i que al final del primer torn, l’equip santsenc partia amb un mínim avantatge. En aquest, com a la resta dels partits, es va fer palès que el Casus Bèlit encara no ha trobat la seva posició al camp ni està encara familiaritzat amb les seves mesures.

Casus Bèlit 110 – Mitja Cana Val 165

Discret resultat per a un encontre molt disputat que s’avançava a la tarda del diumenge 3 per a permetre que els jugadors i jugadores del Casus Bèlit puguin gaudir de la jornada de la consulta popular del 10 de Abril a Barcelona. Va ser un partit marcadament defensiu i poc brillant en quant als llançaments. La incògnita del resultat es va mantenir fins a l’últim moment: just concloure el seu segon torn de llançaments, el Casus Bèlit tenia només 30 canes d’avantatge, pel que la victòria de l’equip de Sarrià de Ter semblava més que factible. Tanmateix, una cana matada i dues escapçades feien somniar a l’equip santsenc. No va ser possible per poc. La penúltima llançadora portava al seu equip a les 115 canes, 5 per sobre. El capità sarrianenc va sumar les 50 restants.

Amb aquests resultats, el Casus Bèlit és provisionalment l’últim del Grup A i es complica bastant la fase eliminatòria. Té menys d’una setmana per a corregir alguns errors en el seu sistema de joc i intentar treure alguns punts en aquest, el seu primer campionat.

Però si no hi ha hagut sort amb els resultats, les persones que ens van desplaçar a Girona sí ens vam sentir molt afortunades per a viure l’experiència d’aquesta competició, conèixer la gent dels Minibons, dels Belitaires, de Mitja Cana Val i d’altres equips que també jugaven el passat cap de setmana. També vam gaudir de la Carn de Perol al Bescanoní i de l’excel·lent hospitalitat de la gent de La Miquela.

Font de les fotos: Mitja Cana Val.

2 comentaris:

  1. Va ser genial! Estic millorant els nostres bèlits i repasant, per posar-ho en pràctica el proper cap de setmana, tot el que vaig aprende i veure al mundial. Recordeu...no hi cap més batalla perduda que aquella que no es lluita. Potser no tenim punts...pero tenim quelcom de més important que vam guanyar: el respecte i la companyolia dels altres equips...SURSUM CORDAM!!! CAMACU SER DE CASUS BÈLIT!!!

    ResponElimina
  2. Enhorabona per la crònica. Molt encertat el tó optimista. Els de Girona no en dubtem que podeu pujar a la classificació i donar més d'una sorpresa. Sort en la vostra participació. Amunt Casus Bèlit!

    ResponElimina