dilluns, 1 d’agost del 2011

Festes alternatives i liriu

La repressió no s'atura, el bèlit tampoc!

El Casus Bèlit ja ha tornat a Sants des de Galícia per a preparar el partit de les Festes Alternatives del barri, que recentment han presentat el cartell amb la programació d'enguany. Com ve sent tradicional, la darrera setmana d'agost estarà plena de concerts, dinars populars i d'altres activitats d'interès per al veïnatge santsenc. I malauradament, com és ja també una tradició, el líder local del PP, Alberto Fernández Díaz, ha demanat la seva prohibició.

No cal dir que, a l'igual que a Compostel·la, el partit de bèlit a Sants se celebrarà. Bàsicament, perquè el bèlit, així com les festes que organitza l'Assemblea del Barri de Sants, estan inspirades en importants valors integradors més necessaris que mai; com l'anti-racisme, l'antifeixisme, l'anti-sexisme, el respecte per la diversitat o la defensa de la cultura popular. Valors que el partit que representa el senyor Díaz menysprea de manera notable.

Es manté la incògnita sobre el partit

Al cartell de les 17es Festes Alternatives de Sants no desvelen qui serà el rival de l'equip local, al que es refereixen com a "equip convidat". Tot i així, es confirma que la identitat dels dos conjunts ja està tancada i fonts de tota confiança suggereixen que a més del Casus Bèlit, l'altre conjunt es podria tractar d'un equip nou d'una població que té un bèlit en el seu escut.

Quirinal Liriu Sport es proclama campió d'Astúries

Ens arriben notícies d'Astúries, a on sembla ser que l'equip d'Avilès Quirinal Liriu Sport s'ha proclamat vencedor del 3er Campionatu d'Asturies de Liriu per primer cop a la seva història, desbancant a l'equip d'Uvieu Espor[a], campió de les passades edicions. Ambdós equips, campió i subcampió, són fundadors del Conceyu Nacional de Liriu.

En aquest punt, sorgeixen un seguit de preguntes: qui guanyaria, Quirinal o els Taronges? Can Barraca o Bateas? Obélit o Espor[a]? Fins quan hem d'esperar a veure un Los Primos - Sant Michele de Nàpols? Tenint en compte la creixent atenció mediàtica que se li concedeix a aquest esport (un bon exemple, el liriu) i considerant la també creixent interrelació entre proto-federacions de diferents latituds geogràfiques, el poble treballador reclama una Champions Belitaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada